Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zastupnica u ep-u

Ruža Tomašić: Hrvati, pomozite mi da napišem govor o Srbiji

Ruža Tomašić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
13.01.2014.
u 17:28

Ovo je prvi put da jedan hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu traži mišljenje građana o temi o kojoj će govoriti na plenarnoj sjednici

Europska zastupnica Ruža Tomašić (HSP dr. Ante Starčevića) pozvala je građane Hrvatske da joj pomognu u pisanju govora o napretku Srbije prema članstvu u EU koji planira održati u srijedu, 15. siječnja, na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta u Strasbourgu. 

– S obzirom na to da je riječ o važnoj temi za Hrvatsku, želim čuti glas naroda o izvješću koje pred zastupnike stavlja Europska komisija – kaže Ruža Tomašić i poziva građane da se o sadržaju izvješća o napretku Srbije informiraju na poveznici http://www.scribd.com/doc/199281192/Sazetak-izvjesca-o-napretku-Srbije-u-2013.

Ovo je prvi put da jedan hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu traži mišljenje građana o temi o kojoj će govoriti na plenarnoj sjednici, a Ruža Tomašić najavljuje da će joj to biti stalna praksa. Uoči svake plenarne sjednice EP-a ponudit će jednu ili nekoliko tema koje smatra posebno značajnima za Hrvatsku i pozvati građane da joj kažu svoje mišljenje i pomognu, kako kaže, "kreirati stav koji je najbolji za obranu interesa naše države". Ruža Tomašić poziva građane da joj komentare šalju putem njezina profila na društvenim mrežama Facebook i Twitter.

>> 'Što ćete poduzeti zbog pokušaja zabrane istarskog pršuta?

Komentara 120

Avatar million
million
17:46 13.01.2014.

Gospodjo Tomasic , dovoljno je da im procitate dijelove iz srpskog memorandum II i prevedete , onaj tko je normalan , nebi htjeo takvu drzavu za susjeda i u EU koja jos uvijek ima pretenzije prema tudjim dobrima i teritorijem !

ZV
zvonkomlinaric8466
18:42 13.01.2014.

Još je prerano za prihvačanje Srbije u zajednicu Evropskih država,previše velićaju nacionalizam i četništvo u samoj Srbiji a i šire netpeljivost i mržnju prema ostalom narodima sa prostora bivše države .

BI
BILAlegenda
17:57 13.01.2014.

Ta zena na sljedecim izborima 100% dobiva moj glas!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije