Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Charles Michel

Ruski napad na Odesu: Predsjednik Europskog vijeća morao je trčati u sklonište

EU Council President Michel and Ukraine's President Zelenskiy hold a meeting in Kyiv
Foto: Ukrainian Presidential Press Ser
1/3
09.05.2022.
u 14:06

Prema našem izvoru, to se dogodilo tijekom sastanka Charlesa Michela s premijerom Ukrajine Denisom Šmihalom.

Predsjednik Europskog vijeća Charles Michel posjetio je danas Odesu u znak dodatne podrške Europske unije Ukrajini na dan koji se obilježava kao Dan Europe. Kako neslužbeno doznajemo, i Michel je bio prisiljen trčati u sklonište zbog toga što su ruske rakete gađale grad Odesu za vrijeme njegova boravka.

Prema našem izvoru, to se dogodilo tijekom sastanka Charlesa Michela s premijerom Ukrajine Denisom Šmihalom. Sastanak je prekinut kad se oglasila uzbuna za opću opasnost i svi su se sudionici sastanka povukli u sklonište. Ovo je prvi put da neki visoki dužnosnik EU ili neke od zapadnih država saveznica boravi u nekom ukrajinskom gradu u trenutku dok na taj grad padaju ruske rakete.

EU Council President Michel and Ukraine's President Zelenskiy hold a meeting in Kyiv
1/74

Charles Michel je ranije već posjetio Kijev, a u Odesi je posjetio i luku, u kojoj tone žitarica stoje i ne mogu biti izvezene zbog ruske blokade ukrajinskih luka, što stvara globalnu krizu u opskrbi hranom. Također je imao i brifing sa zapovjednikom Ukrajinske ratne mornarice koji je predsjednika Europskog vijeća upoznao s detaljima akcija u kojima su ukrajinskim raketama uništeni ruski ratni brodovi, među kojima je najpoznatija krstarica “Moskva”, zapovjedni brod ruske Crnomorske flote. 

Video - Kotromanović: Raketiranje Rusa sve je intenzivnije jer žele uništiti najveću prijetnju

Komentara 8

Avatar gremo20
gremo20
14:53 09.05.2022.

od moskovskih barbara ništa drugo osim smrti i razaranja se niti ne može očekivati

IS
ispodneba
15:16 09.05.2022.

Sto se to dogadja. Gotovo svi visi i nizi duznosnici EU i drzava clanica posjetili i prosetali Kijevom, cak i Prva dama USA, a samo Putin jos nikako da dodje "u posjetu", makar mu Kijev pred nosom!? Dobro, nije bas usamljen, jer u posjeti nisu bili ni Orban, Milanovic, Raspudici, Covic, Dodik...ima najava da se i Vucic sprema uskoro posjetiti ukrajinsi glavni grad, u znak potpore Ukrajincima!?

Avatar nekakav
nekakav
14:10 09.05.2022.

baš su se rusi uplašili zapadnih sankcija. ovo je samo upozorenje svima koji misle i dalje hodočastiti zelenskome. neki su očekivali velike stvari za dan pobjede, ali ovo nisu?! ja sam očekivao da će svaki posjed zapadnih političara ukrajini biti obilježavan ovakvim stvarima, sirenama. i kažete, rusi ostali bez streljiva, ljudi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije