Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Putinova nova igračka

Ruski Growler može pogoditi 400 km udaljenu metu na visini od 27.000 metara

projektil, rusija, s-400
Foto: Rusko Ministarstvo obrane
13.11.2015.
u 10:31

Iz ruske zračne baze Latakia sustav S-400 može 'pokriti' gotovo cijelo područje Sirije, južne Turske, Cipra i istočnog Mediterana kao i većinu Izraela

Novu ratnu igračku ruski predsjednik Vladimir Putin angažirao je za borbe koje vodi u Siriji. Rusija je, naime, u Siriju dovezla napredni protuzrakoplovni sustav S-400 (NATO oznake SA-21 Growler), koji ima domet od ruske baze Latakia do Tel Aviva.

Sustav ima domet od čak 400 kilometara, a može srušiti zrakoplov koji leti na 27.000 metara, što je gotovo trostruko više nego što lete putnički zrakoplovi, piše Daily Mail.

Iz ruske zračne baze Latakia sustav S-400 može ''pokriti'' gotovo cijelo područje Sirije, južne Turske, Cipra i istočnog Mediterana, kao i većinu Izraela.

Opremljen je radarom koji može pratiti čak 300 meta i kontrolirati šest protuzrakoplovnih raketnih bacača.

Novo oružje može pratiti čak i britansko zrakoplovstvo na Cipru, a njegovim raspoređivanjem u Siriji Rusija je poslala jasnu poruku Turskoj i Izraelu, ali i stvorila štit iznad sirijskog obalnog područja jer S-400 može presretati krstareće rakete i druge potencijalne prijetnje u zraku.

– Čak i da zrakoplov leti nisko brzinom običnog automobila, radar sustava svejedno će ga pokazati. Za S-400 ne postoji ''nevidljivi'' avion, sustav će ga uvijek locirati i srušiti – objasnio je ruski raketni zapovjednik.

>> Ruska televizija pogreškom objavila snimke tajnog oružja

Komentara 69

GV
golub Vaso
11:01 13.11.2015.

trijumf s-400, plus što su elektronski omeli svu nato komunikaciju, totalni mrak za jatake terorista

Avatar kazuyoshi-miura
kazuyoshi-miura
11:27 13.11.2015.

Napravit ću harakiri zbog ovakvih "članaka". VL je zapravo prevoditeljski servis sa najlošijim priučenim prevoditeljima na ovim prostorima koji sebe iz nekog razloga nazivaju novinarima.

Avatar superhik74
superhik74
14:50 13.11.2015.

Ma sto mi govorite? Ostao sam u soku ! Pa jesu li to oni Rusi koji ne proizvode nista osim nafte i plina I umiru od gladi ? Pa tko im je dao taj sustav, da im ga mozda nisu poklonili Amerikanci, s obzirom da "znamo" kako Rusi nisu u stanju nista proizvesti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije