Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOG AGRESIJE NA UKRAJINU

Ruski diplomati do 25. travnja moraju napustiti Hrvatsku: 'To je ozbiljan udarac za naše bilateralne odnose'

Zagreb: Novi ruski veleposlanik u Hrvatskoj Andrej Nesterenko
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/6
12.04.2022.
u 12:11

Hrvatska je jučer objavila da će protjerati 18 ruskih diplomata i šest članova administrativno-tehničkog osoblja

Protjerani ruski diplomati dobili su rok do 25. travnja da napuste Hrvatsku, rekao je televiziji Rossija-24 veleposlanik u Zagrebu Andrej Nesterenko

"Dobili su rok do 25. travnja da napuste zemlju", rekao je Nesterenko, prenosi TASS,

"To je ozbiljan udarac za naše bilateralne odnose jer su protjerani diplomati bili ispravni ljudi", rekao je.

Hrvatska je jučer objavila da će protjerati 18 ruskih diplomata i šest članova administrativno-tehničkog osoblja. Hrvatska se time pridružila nizu europskih zemalja koje su učinile isto "zbog brutalne ruske agresije na Ukrajinu", priopćio je MVEP.  Glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova jučer je agenciji TASS rekla da će "Rusija  primjereno odgovoriti na to". 

Iz toga se može zaključiti da ruska strana priprema recipročnu mjeru. 

Ruski veleposlanik Andrej Nesterenko poručio je jučer kako je protjerivanje diplomata ''kontraproduktivno'' za odnose dviju država. Nesterenko smatra da su razlog za takvu odluku Hrvatske „postulati iz već stare priče Europske unije“ o ruskoj vojnoj agresiji na Ukrajinu, njenim ratnim zločinima i kršenju teritorijalnog integriteta, koje veleposlanik u priopćenju stavlja pod navodnike. 

„Ova odluka značajan je korak unatrag u bilateralnim odnosima, kontraproduktivan za rusko-hrvatsku suradnju uoči svečanog datuma – 30. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između naših dviju zemalja“, dodaje se u objavi veleposlanstva na društvenim mrežama. 

Neutješna majka oplakuje sina čije su tijelo pronašli u šahtu pokraj Kijeva

Komentara 21

ŠT
ŠtrikePletem
12:38 12.04.2022.

Protjerivanje osoblja teroruskog veleposlanstva kontraproduktivno za bilateralne odnose u kojima si teroruski veleposlanik u BiH dozvoljava iznositi prijetnje Hrvatskoj?! Takve odnose treba potpuno prekinuti i početi ih obnavljati nakon što zli teroruski kepec napoleonskog kompleksa završi u kafileriji, terorusija see povuče s ukrajinske zemlje, ispriča se, plati odštetu i osudi sve teroruske zločince.

SV
Sveznadar
13:01 12.04.2022.

Šta dalje od Rusije, biti će " moto" većine zemalja, što potvrđuje i ovaj rat.

LU
Lukovo184
12:47 12.04.2022.

Hvala i sretan put. Gosti koji ti prijete u vlastitoj kući i susjedstvu trebaju se vratiti doma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije