Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUSKI PREDSJEDNIK

Putin: 'Sukob s ukrajinskim anti-ruskim snagama je bio neizbježan'

Russian President Vladimir Putin chairs a meeting outside Moscow
SPUTNIK/REUTERS
12.04.2022.
u 11:42

Reuters je prenio i kako Putin ne planira izolirati Rusiju od ostatka svijeta te da je kampanja ruskih snaga zasad uspješna i efikasna te da koriste najmodernije oružje.

Ruski predsjednik Vladimir Putin održao je govor na svečanost na kozmodromu Vostočni na istoku Rusije te kazao kako će ruska vojska nedvojbeno uspjeti u svom naumu koji je "plemenit".

Ruske agencije prenijele su kako je Putin rekao da "Moskva nije imala drugog izbora osim započeti vojnu operaciju kako bi zaštitila Rusiju" te da je "sukob s ukrajinskim anti-ruskim snagama bio neizbježan''.

VIDEO: Neutješna majka oplakuje sina čije su tijelo pronašli u šahtu kraj Kijeva

Reuters je prenio i kako Putin ne planira izolirati Rusiju od ostatka svijeta te da je kampanja ruskih snaga zasad uspješna i efikasna te da koriste najmodernije oružje. Osim toga, na ceremoniji je kazao i kako "više ne može tolerirati genocid koji se događa nad pro-ruskim građanima u Donbasu", prenosi Sky News.

Putin će se danas sastati i s bjeloruskim predsjednikom Aleksandrom Lukašenkom s kojim će razgovarati o Ukrajini, ali i o zapadnim sankcijama.  Ruska invazija na Ukrajinu krenula je s ruskog i bjeloruskog teritorija, zbog čega je i bjelorusko vodstvo završilo pod sankcijama. Lukašenko inzistira na tome da i on bude uključen u mirovne pregovore.

Sastat će se na kozmodromu povodom proslave Dana kozmonauta čime se obilježava prvi svemirski let s ljudskom posadom sovjetskog kozmonauta Jurija Gagarina 1961.

Komentara 2

RA
ranko75
19:46 14.04.2022.

Zivio Putin! Zivjela Rusija!

JU
juma
12:28 12.04.2022.

Putin je izričito u javnom obraćanju na TV prije invazije ustvrdio da je Ukrajina umjetna država i da Ukrajinci ne postoje kao narod. Što više treba? Nekima se uvijek mora nacrtati, ali onome koji normalno misli to je dovoljno da shvati što je taj lik naumio s Ukrajinom i sa Ukrajincima. Svo ostalo što je uslijedilo i prizori koje smo vidjeli iz ukrajinskih gradova samo potvrdjuje monstruozan zločinački plan brisanja jednog naroda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije