Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE ŽELI AZIL

Ruska novinarka koja je s transparentom upala u program državne televizije dala je otkaz

Russian court slaps fine on woman after on-air TV protest
Foto: REUTERS TV/REUTERS
1/3
18.03.2022.
u 09:07

Predala je sve dokumente za ostavku na televizijskom kanalu Channel One.

Ruska novinarka Marina Ovsjannikova koja je tijekom emitiranja vijesti na državnoj televiziji prosvjedovala protiv rata, daje otkaz. Francuski predsjednik Emmanuel Macron ranije ovog tjedna ponudio joj je azil, ali ona je to odbila, piše The Guardian. 

"Ja sam domoljub i ne želim napustiti našu zemlju" rekla je Ovsjannikova. Za francusku televiziju France 24 rekla je kako je "predala sve dokumente" za svoju ostavku na Channel One. Kaže kako je njeno prosvjedovanje jako utjecalo na njenu obitelj, njena dva sina su bila uznemirena, ali nada se da će jednog dana shvatiti zašto je to napravila.

U studio je upala tijekom vodeće večernje emisije "Vrijeme" vičući: "Zaustavite rat. Ne ratu." Na natpisu je također pisalo “Ne vjerujte propagandi. Ovdje ti lažu.” Potpisano je na engleskom: "Rusi protiv rata".  Odmah je privedena, a kažnjena je s 30 tisuća rubalja (220 funti). Iako je oslobođena, riskira zatvorsku kaznu do godinu dana

 

 

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
09:15 18.03.2022.

Nekim bi trebalo biti jasno da neki ljudi rade to iz domoljublja, a ne u ime interesa Zapada.

Avatar southman
southman
09:42 18.03.2022.

I onda jednog dana ni traga ni glasa kao ni one manekenke koju su našli nakon godinu dana u kutiji .

Avatar Cantor
Cantor
09:33 18.03.2022.

Ako iz svega ne stoji nešto što ne znamo, onda je ovo što je ona napravila zaista izraz vrhunske građanske hrabrosti. Tim prije što ima kako kažu djecu. Odbijanje azila jasno pokazuje da je ponosna što je Ruskinja, ali da se ne slaže sa onim što radi vlast. I još bitnije da istovremeno ne vjeruje dokazanim stranim licemjerima i prevarantima. Nažalost većina građana svake zemlje uvijek ide linijom manjeg otpora. Ovi naši bukači i neumnici su jako moralni i glasni kada se treba brinuti o događajima i ljudima iz treće zemlje. Ali kada treba vjerovati na riječ onima koji su vlastitu domovinu raselili i raskućili, sa tim nemaju nikakvih problema. Zašto? Pa jednostavno zato jer je tako lakše. Lakše je biti dio krda nego nešto sam pokrenuti i promijeniti. Natural born Loosers....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije