Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAŽNJENA S 30.000 RUBALJA

Novinarka koja je držala transparent na ruskoj televiziji puštena iz pritvora: Ispitivali su me više od 14 sati

Russian court slaps fine on woman after on-air TV protest
Foto: REUTERS TV/REUTERS
1/5
15.03.2022.
u 22:33

Uhićena je nakon što je na središnjem dnevniku Channela One držala transparent ''Prekinite rat, nemojte vjerovati propagandi. Lažu vam''.

Ruska novinarka Marina Ovsjanikova kažnjena je s 30.000 rubalja, što je otprilike 2.000 kuna nakon što je upala u središnji dnevnik ruske televizije s transparentom. 

Danas je puštena iz pritvora, a sud ju je ipak kaznio zbog video-poruke koju je objavila prije incidenta na ruskom Channelu One, a u kojoj je kazala kako ju je ''sram'' što je bila njihova zaposlenica jer ''šire propagandu Kremlja''. 

Foto: REUTERS/Ann Wang

- Ovo su bili jedni od najtežih dana u mom životu. Dva dana nisam spavala, ispitivali su me više od 14 sati - kazala je nakon puštanja iz pritvora, prenosi The Guardian

- Nisu mi dopustili da kontaktiram svoju obitelj, niti su mi omogućili pravnu zaštitu. Bila sam u teškoj poziciji - dodala je, no nije bila iznenađena što su je pustili jer ima dvoje djece. 

Uhićena je nakon što je na središnjem dnevniku Channela One držala transparent ''Prekinite rat, nemojte vjerovati propagandi. Lažu vam''. Nakon što se duže vrijeme nije javljala, osvanule su njene fotografije ispred suda te je puštena na slobodu

Situaciju iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

>> VIDEO Ruski projektil može doći do Londona u pet minuta, Rusi navode da ga se ne može detektirati

Komentara 33

Avatar Payback
Payback
22:54 15.03.2022.

Prava junakinja! Skidam joj kapu

Avatar Bill Carson
Bill Carson
22:51 15.03.2022.

Nemojte mi se ovdje prenemagati novinari. Na HRTu be se otkazi dijelili samo jednom rječi protiv velikog vođe mr. Plenkija.

MI
MiloDijete555
23:19 15.03.2022.

Polako. Pa neće ju sada riješiti. Bude i nju udavio dečko ili će se predozirati u wc-u.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije