Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osuda

Ruska Duma okrivila Staljina za zločin u Katinskoj šumi

Vladimir Putin u Katynskoj šumi
Reuters/PIXSELL
26.11.2010.
u 14:23

Priopćenje u ruskoj Dumi prihvaćeno je unatoč protivljenju Komunističke partije

Donji dom ruskog parlamenta Duma u posebnom priopćenju izjavio je da je za tragediju u Katinskoj šumi odgovoran Josef Staljin koji je osobno naredio pogubljenje Poljaka, prenosi BBC. Godine 1940. u Katinskoj šumi ubijeno je 24 tisuće poljskih časnika i uglednih građana.

Ubojstvo su izvršili pripadnici sovjetske tajne policije. Sovjetski Savez za ubojstvo u Katinskoj šumi dugo je optuživao naciste. Priopćenje u ruskoj Dumi prihvaćeno je unatoč protivljenju Komunističke partije koja je upozoravala da su i sovjetski građani bili žrtve Staljinova režima.

Komentara 29

ST
Stockholm
16:27 26.11.2010.

Posteno i krajnje vrijeme. Ipak se stvari okrecu na bolje i u Rusiji. Gdje su sada oni imbecili, poput naseg komentatora UlmU-ja (i njemu slicnih, obicno komunisticnih luzera) , koji je jos nedavno tvrdio, da su to napravili nacisti?

UT
utatica
19:32 26.11.2010.

još samo srbijanci i hrvatksi komunisti ne priznaju svoje zločije

LI
Libela
23:15 26.11.2010.

Sad treba pričekati još jedno 50 godina dok Sabor donese analognu deklaraciju od Titovom naređenju poratnog pokolja maja 1945., na Bleiburgu, po Sloveniji i na marševima smrti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije