Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomažu militantima

Rusija tvrdi da Turska krši dogovor u Idlibu

Ilustracija
Foto: DPA/PIXSELL
1/6
04.03.2020.
u 09:22

Ruski glasnogovornik ministarstva obrane kazao da su se "terorističke" utvrde spojile s turskim položajima u Idlibu, što je rezultiralo dnevnim napadima na rusku zračnu bazu u Siriji.

Rusija je optužila Tursku da se ne drži obveza iz sporazuma o stvaranju demilitarizirane zone u sirijskoj pokrajini Idlib te da umjesto toga pomaže militantima.

Novinska agencija RIA citirala je ruskog glasnogovornika ministarstva obrane kako govori da su se "terorističke" utvrde spojile s turskim položajima u Idlibu, što je rezultiralo dnevnim napadima na rusku zračnu bazu u Siriji, Hmeimim.

Turska je u Idlibu pozicionirala vojnu silu koja nalikuje na mehaniziranu diviziju, što krši međunarodno pravo, rekao je ruski glasnogovornik.

Glasnogovornik turske vojske nije bio dostupan za komentar.

Ruske optužbe došle su uoči sastanka turskog predsjednika Tayyipa Erdogana i ruskog predsjednika Vladimira Putina u četvrtak u Moskvi.

Očekuje se da će pokušati umanjiti tenzije koje su dovele Tursku i Rusiju opasno blizu direktnog vojnog sukoba. 

Video - Prijeti li nova migrantska kriza: Tko će odgovarati za izgubljene živote ako krene egzodus?

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
09:36 04.03.2020.

Vrijeme je da NATO uvede demokraciju u Tursku.

DU
Deleted user
18:10 04.03.2020.

vreme je za 10-ti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije