Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGINULE DVIJE OSOBE

Rusi: Projektil je ispalila protuzračna obrana Ukrajine, mi nismo napadali bliže od 35 km do granice Poljske

Explosion kills two in Poland near Ukraine border
Foto: KACPER PEMPEL/REUTERS
1/5
Autori: Vecernji.hr, Hina
16.11.2022.
u 11:16

- Fotografije olupine nedvosmisleno su identificirane od strane stručnjaka ruske obrambene industrije kao elementi protuzračne rakete S-300 sustava protuzračne obrane Ukrajine - objavilo je Ministarstvo obrane Rusije

Rusko ministarstvo obrane tvrdi da je eksploziju na poljskom teritoriju izazvala ukrajinska raketa protuzračne obrane te da ruski udari u Ukrajini nisu bili bliže od 35 kilometara od poljske granice, prenosi Reuters

"Fotografije olupine nedvosmisleno su identificirane od strane stručnjaka ruske obrambene industrije kao elementi protuzračne rakete S-300 sustava protuzračne obrane Ukrajine", objavilo je ministarstvo.

Prema izvoru iz NATO-a, kako prenosi The Guardian, američki predsjednik Joe Biden, koji je ranije sugerirao da je ideja da raketa dolazi iz Rusije malo vjerojatna, rekao je NATO saveznicima da je raketa bila dio ukrajinske protuzračne obrane.

Raketa je pala na selo Przewodow, na jugoistoku Poljske, nedaleko od Ukrajine koja je u utorak pretrpjela žestoke raketne udare na infrastrukturu, pa i na području blizu bjeloruskog teritorija kojim se ruska vojska koristi od početka agresije 24. veljače. Dvije su osobe poginule.

Nakon izvanredne sjednice koja je trajala gotovo sat vremena, predsjednici država i vlada G7 (Sjedinjene Države, Francuska, Njemačka, Velika Britanija, Italija, Kanada, Japan) i NATO-a u priopćenju su pružili "punu potporu" Poljskoj. Ne imenujući krivce u prvi mah, odlučili su da će "ostati u kontaktu kako bi ovisno o istrazi utvrdili sljedeće korake".

"Moramo utvrditi što se zapravo dogodilo", rekao je ranije Joe Biden. "Zatim ćemo zajednički odlučiti o koracima koje ćemo poduzeti".

IDEO Zelenski iznio 'ukrajinsku formulu mira', obratio se na summitu G20: 'Rat se mora i može zaustaviti'

 

Ključne riječi

Komentara 22

KI
kimy
11:37 16.11.2022.

Mali zeleni komičar je rešio da po svaku cenu izazove WW3. . Čak su mu i Ameri skrenuli pažnju da prestane da kuka kako mu je malo poslatog oružja i da pokaže bar malo zahvalnosti ali se zelenko izgleda opasno uživeo u ulogu života. Prvo dron na Zagreb a onda i S 300 na Poljsku. Šta je sledeće?

DJ
Dodaj Juri
11:39 16.11.2022.

“Svaki pedalj teritorija NATO-a mora biti branjen” - postapalica koju papagaji iz NATO-a vole ponavljati u nedogled sad kao ne vazi sad kad se pokazalo da je jedna drzava (citaj: Ukraina), koja nije clanica NATO-a, napala drugu drzavu projektilima S-300 koja jee clanica NATO-a! NATO nema pojma, a jos uopce nisu JAVNO u ratu ! NATO je kolos na staklenim nogama!

ZP
Zabranjen pristup
11:43 16.11.2022.

Ukrajina smije napadati poljsku i govoriti uz vas smo. Zanimljivo prijateljstvo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije