Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOTOR JE SPREMAN

Supersonični bombarder: Rusi razvijaju zrakoplov koji će iz svemira izvoditi nuklearne napade

-
Foto: Screenshot Youtube
1/2
14.07.2016.
u 11:35

Zrakoplov bi bio sposoban preko vanjskog svemira u samo dva sata doći do bilo kojeg mjesta na svijetu.

Prema tvrdnjama generala Alekseja Solodovnikova, Rusija radi na projektu supersoničnog bombardera koji će biti sposoban iz svemira izvoditi nuklearne napade, prenosi Sputnik news.

Tako bi Rusi već 2020. godine trebali razviti ovo oružje budućnosti koje bi moglo poletjeti iz bilo koje zračne luke te patrolirati svemirom. 

- Po naredbi, on može otići u vanjski svemir, pogoditi metu nuklearnom bojnom glavom i vratiti se natrag u bazu - kazao je Solodovnikov i dodaje da bi zrakoplov bio sposoban u samo dva sata preko vanjskog svemira doći do bilo kojeg mjesta na svijetu.

General pukovnik Sergej Karakayev iz odjela Strateških raketnih snaga (SMF), nedavno je kazao kako su već razvili i testirali motor za eksperimentalnu letjelicu. Motor bi trebao biti predstavljen na Međunarodnom forumu vojne tehnologije koji će se održati u Rusiji u rujnu.

Komentara 23

CA
cassini
12:21 14.07.2016.

Vanjski svemir! 😄

DU
Deleted user
14:08 14.07.2016.

Sta uopce vi amerofili trazite na nasem forumu za rusofile,ajte malo ca i daleka vam Amerika.....,hahaha salim se..

DU
Deleted user
12:29 14.07.2016.

Hebote jucer clanak o americkom zrakoplovu,,,malo nize dole o svedskom novom naoruzanju i evo sad o ruskom........A mi Hrvati kao najpametnija nacija na svijetu(bar se volimo tako pohvalit) ne mozemo nista proizvest,,,osim pametovanja o partizanima,,ustasama,,cetnicima i tako ne bitnim stvarima.............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije