Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mame ih za borbu u ukrajini

Rusi masovno krenuli u regrutiranje diljem zemlje?: Obećavaju novčane bonuse i druge povlastice

Moskva
Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija
1/6
26.03.2023.
u 14:58

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je prošli tjedan da je uručenje poziva za ažuriranje evidencije u uredima za novačenje "uobičajena praksa" i "kontinuirani pothvat".

Moskva je pokrenula novu kampanju pokušaja primamljivanja novih novaka u redove svojih oružanih snaga. Oglasi obećavaju novčane bonuse i druge povlastice, regruteri pozivaju muškarce koji ispunjavaju uvjete, a uredi za novačenje surađuju sa sveučilištima i agencijama za socijalnu skrb kako bi namamili studente i nezaposlene. Dok se borbe u Ukrajini odvijaju, Rusi trebaju nove regrute, ali poriče da je planiran novi poziv, piše Sky News.

Posljednji krug poziva, koji je doveo 300.000 rezervista, izazvao je paniku u zemlji u rujnu jer je većina muškaraca mlađih od 65 godina formalno dio pričuve. Deseci tisuća pobjegli su iz Rusije radije nego da se prijave u regrutne postaje.

Ruski mediji javljaju da muškarci diljem zemlje dobivaju pozive iz vojnih ureda. U većini tih slučajeva muškarci su jednostavno zamoljeni da ažuriraju svoje podatke; u drugima im je naređeno da sudjeluju u vojnoj obuci.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je prošli tjedan da je uručenje poziva za ažuriranje evidencije u uredima za novačenje "uobičajena praksa" i "kontinuirani pothvat".

Video: Snimke Bahmuta dronom otkrivaju razmjere uništenja dok ruska ofenziva posustaje

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
19:21 26.03.2023.

Ruski lik ima namjeru od cijele Rusije napraviti - Donbas. Ratno stanje.

Avatar Sidewinder
Sidewinder
15:30 26.03.2023.

Hoće li i mlađi Peskov dobiti poziv?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije