Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
požega

Ronko: Gradu treba još rotora jer imamo puno prometnih zastoja

izgradnja rotora u Požegi (1)
Foto: Dusan Mirkovic/Pixsell
1/3
05.03.2013.
u 16:46

Radi se o investiciji od oko 15 milijuna kuna. Radovi bi trebali biti gotovi za 90-tak radnih dana.

Na zapadnom ulazu u Požegu, na križanju Zagrebačke i Šijačke ulice u tijeku gradnja do sada najvećeg i najkompliciranijeg rotora u gradu. Riječ je o investiciji od oko 15 milijuna kuna. Osim Grada kao investitora, novac su osigurale i Hrvatske ceste, Hrvatske vode i tvrtka Akis. Radovi bi trebali biti gotovi za 90-ak radnih dana.

– Radovi su izuzetno složeni, kakvi se do sada nisu izvodili u Požegi. Naime, osim samog rotora rade se i složeni zahvati zacjevljenja Drškovačkog potoka do Orljave s čeličnim spiralnim cijevima, što je nova tehnologija do sada korištena na autocestama, a postavljaju se i elektroenergetske instalacije te druga poboljšanja – kazao je Marko Novak, nadzorni inženjer.

– Gradnja rotora do sada se u Požegi pokazala kao pravo rješenje za sigurnost prometa i otklanjanje prometnih poteškoća. Kada smo krenuli s prvim rotorom kod Njemačke ulice bilo je prigovora, ali od tada se prometne nesreće tamo više ne događaju, a do tada ih je bilo. Bilo je velikih prigovora na rotore, ali vjerojatno prigovaraju oni koji ne znaju. Međutim, mi od kada su oni u funkciji nemamo ni jedan prigovor, što je i logično jer je njih odredila struka. Naše je bilo da osiguramo sredstva, uvjete i potrebnu dokumentaciju. Sada se pokazuje da nam kružnih tokova treba još jer je Požega prepuna uskih ulica i prometnih zastoja – istaknuo je gradonačelnik Zdravko Ronko.

Radove izvode tvrtke Osijek Koteks i Cestar.

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar kale79
kale79
10:36 06.03.2013.

Ronko ljudima nedostaje posla, a ne kružnih tokova!!! opstajemo grad umirovljenika , nitko ne radi, mladi bježe trbuhom za kruhom...

Avatar maximus69
maximus69
17:14 06.03.2013.

KALE 79, pa to on i hoće da u gradu žive umirovljenici...Njima se najlakše manipulira, da im se javni prijevoz i 100 kuna za Božić i svi glasaju za velikog vođu.Naravno, nisu umirovljenici zato krivi, nemogu spojiti kraj s krajem, a vjerovatno za svog radnog i životnog vijeka nisu naišli na takve manipulacije....A inače naslov sve govori, prometne gužve???! Kada i gdje???Možda prije 20-30 godina kad su neki akteri ove priče još bili relatinvo mladi

RO
rotten
21:22 05.03.2013.

a kao slučajno tamo se gradi i jedan trg.centar pa se gradski oci moraju malo iskazati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije