Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Put u Italiju

Romi uhićeni zbog ilegalnog prijelaza preko granice jer im se pokvarilo auto

pad
Pero Lovrović/Pixsell
19.02.2010.
u 12:23

Radi se o dvije obitelji, roditeljima s četvero maloljetne djece i samohranoj majci s dvoje djece. S njima je bio i 16-godišnjak koji nije bio u pratnji roditelja pa je o obaviješten i imotski Centar za socijalnu skrb

IMOTSKI - Policija je prenočištu Ivanke M.  "Milard" u četvrtak popodne zatekla 11 Roma podrijetlom s Kosova za koje su utvrdili da su ilegalno ušli u Hrvatsku. Granicu su prešli u srijedu oko 23 sata na području Runovića, a trebali su nastaviti putovanje do Italije. Za jednog od njih policija sumnja da je bio glavni organizator prijevoza.

Uputili su se iz Crne Gore, iz kampa Velika plaža u Ulcinu. Ispričali su da su nepoznatom muškarcu u Sarajevu platili po 3000 eura za put do Italije. On ih je bijelim kombijem dovezao do njima nepoznatog mjesta gdje ih je s opel santriom francuskih registarskih oznaka pokupio Burham B.

Krenuli su prema Italiji no ubrzo im se pokvarilo auto pa su morali u pomoć pozvati vučnu službu. Dok je vozilo bilo na popravku Romi su se smjestili u prenočištu kojem ih je uhitila policija. Radi se o dvije obitelji, roditeljima s četvero maloljetne djece i samohranoj majci s dvoje djece. S njima je bio i 16-godišnjak koji nije bio u pratnji roditelja pa je o obaviješten i imotski Centar za socijalnu skrb čija će djelatnica mladiću odrediti skrbnika.

Policiji je 16-godišnjak ispričao da su mu roditelji u Beogradu, a da je u Italiju išao kod brata. Svi imaju iseljeničke kartone i status raseljenih osoba, a Kosovo su napustili zbog ekonomskih problema. Uz prijave zbog izbjegavanja carinskog nadzora privedeni su na imotski Prekršajni sud.

Komentara 2

OB
-obrisani-
18:23 19.02.2010.

\" S njima je bio i 16-godišnjak koji nije bio u pratnji roditelja pa je o obaviješten i imotski Centar za socijalnu skrb .\":))))))))))))))))) ..................... Koji 16-godišnjak koji nije bio u pratnji roditelja ? Pa on već i sam imaima dvoje troje djece najvjerojatnije sa tom \"samohranom majkom\".

OB
-obrisani-
23:37 19.02.2010.

Čija je to konstatacija da su \"Kosovo napustili zbog ekonomskih problema\"? Jesu li to oni sami rekli ili je to zaključio novinar VL uz sugestiju hrvatskih vlasti koji su upravo danas otvorili šiptarsku embahadu u Zagrebu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije