Naslovnica Vijesti Crna kronika

Rojs optužen da je zadržao 60 tisuća eura za haaške optuženike

Novac je Rojsu dao Jako Andabak, no on ga nije proslijedio obiteljima optuženika iz BiH.
10. siječnja 2013. u 21:21 69 komentara 45 prikaza
Ljubo Ćesić Rojs
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL

Ljubo Ćesić Rojs, čije se ime posljednjih dana spominje u aferi s dvojnim vojnim mirovinama, našao se u novim problemima sa zakonom. Naime, Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu protiv njega je podnijelo optužnicu zbog prijevare. Tereti ga se da je od siječnja do lipnja 2010. za sebe zadržao 60.000 eura (431.580 kuna), a riječ je o novcu koji se skupljao za pomoć obranama šestorici Hrvata iz BiH optuženih za ratni zločin pred sudom u Haagu.

Priča je u javnost dospjela lani u rujnu kada se doznalo da je poduzetnik Jako Andabak Rojsu dao novac, koji je ovaj kao pomoć trebao proslijediti obiteljima optuženika. No novac nikad nije došao u ruke onih kojima je bio namijenjen. Rojs se tada pravdao da je sve zapelo jer je novac bio na računu koji mu je blokirao Interpol u vrijeme kada mu je bio zabranjen ulazak u EU. Inače, cijelu priču tužiteljstvu je prijavio jedan od optuženika te je provedena istraga, nakon koje je podnesena još jedna optužnica protiv živopisnog generala.

>>Rojs: Neka mi oduzmu mirovine, samo da mi Hrvatska ostane

>>Matić o mirovinama: Ovo je krah logike i uspon moralnog nihilizma

>>Živku Budimiru dvije mirovine, a ratni put bez prekida u HV-u

Uber
Usluga prijevoza
Ispovijesti sa stražnjih sjedala: Aplikacija koja nam je spasila glavu
 • -obrisani-:

  Zar covjek (pardon, general) nije nije rekao 'tko jami, jami!' i sta se tu vise ima reci. Mislim da je red da se doticni kandidira na sljedecim izborima za Hrvatskog predsjednika. Jedini je posten da prizna istinu i povrh toga ... prikaži još!a jos voli Hrvatsku (to je nebrojeno puta izjavio), znaci ima sve kriterije za istinskog Hrvatskog predsjednika.

 • Avatar pupoljak
  pupoljak:

  Iveka osudiše za ratno profiterstvo što je navodno uzeo proviziju, a Ljuban je oličenje ratnog profitera, hoćeš od jugo-dinara, nafte, šverca oružja, potpisivanja mirovina i ratnih puteva, ....... pa do krađe strojeva. A sada i ovo kokošarski.

 • Avatar pupoljak
  pupoljak:

  hehe..., kaj ti misliš?