Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministrova kritika

Matić o mirovinama: Ovo je krah logike i uspon moralnog nihilizma

'10.10.2012., Zagreb - U prostorijama kina Europa ministar hrvatskih branitelja Predrag Fred Matic predstavio je prijedlog novog braniteljskog zakona.  Photo: Zarko Basic/ PIXSELL'
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/4
08.01.2013.
u 10:00

"Bila bi potrebna lobotomija da se razumije ljude koji su to omogućili, a onda i korisnike tih prava."

Kad je posrijedi aktualni slučaj dvostrukih mirovina, treba reći da je riječ o krahu logike i usponu moralnog nihilizma i bila bi potrebna lobotomija da se razumije prvo ljude koji su takvo što omogućili, a onda i krajnje korisnike tih prava. Naime, logički je apsolutno nemoguće da osoba za isti ratni put prima mirovinu i u Hrvatskoj i u Bosni i Hercegovini, a nemoguće je iz jednostavnog razloga što se ta osoba nije mogla u isto vrijeme boriti i u RH i u BiH. Osim, naravno, ako, poput kakvog sveca, nema mogućnost bilokacije. Dakle, pripadnik HVO-a u RH može dobiti mirovinu, ali samo za ono razdoblje koje je proveo u obrani Hrvatske; mirovinu za ostatak svog ratnog puta dobiva u BiH.

S moralnog aspekta ovdje je riječ o nihilizmu utoliko što korisnici dvostrukih mirovina svoju ljubav prema RH, kojom se od 90-ih naovamo beskrajno diče, dokazuju korištenjem mirovina koje su već ostvarili i u BiH. I ovdje se, dakle, potvrđuje da se ljubav prema domovini, RH ili BiH, sasvim svejedno, dokazuje količinom novca koji si iz nje povukao. Stoga sam se s federalnim ministrom za pitanja branitelja i invalida Zukanom Helezom i odlučio na razmjenu podataka kako bismo napokon utvrdili točan broj i imena osoba koje primaju te dvostruke mirovine, nakon čega bi trebale uslijediti i adekvatne mjere zaštite proračuna RH i Federacije BiH.

>>Rojs: Neka mi oduzmu mirovine, samo da mi Hrvatska ostane

>>Ministar Matić ukida dvostruke mirovine pripadnicima HVO-a

Komentara 393

AL
alapača
10:22 08.01.2013.

nema medicina s tim veze, državno odvjetništvo treba reagirati i to ne samo prema 'dvostrukim', nego prvenstveno prema ljudima iz sistema. još jednom, iz čijeg su proračuna mirovine za ratovanje u BiH?

G1
grom 111
11:24 08.01.2013.

Kaze ministar ovo je lobotomija on koji se cudom izljecio od Ptsp-a i to 70 posto invalidnosti kojega su morali izvlaciti iz podruma da ide u borbu haha

RO
rosa
10:22 08.01.2013.

Ministre Matiću, ima i većih "domoljuba" i to u uredima tvog Ministarstva. Za vrijeme rata studirao bogosloviju u Zagrebu (kasnije napustio) i nije niti jednog dana proveo u ratu, a danas ima status 50%-og trajnog ratnog invalida, koristi braniteljski stan u Sesvetama a u Registru branitelja čak 1700 dana u borbenim postrojbama. I još se ta ista osoba može nedjeljom vidjeti kako kao đakon sa crkvenog oltara propovijeda o skromnosti, ljubavi, domoljublju ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije