Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udruga obitelji nezadovoljna

Reforma: Roditelji s troje djece i bruto plaćom od 1500 eura, dobit će 0 eura!

Euro - nova službena valuta u Republici Hrvatskoj
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
25.05.2023.
u 13:05

Iako pozdravljaju povećanje osobnog odbitka, iz Obitelji 3plus ističu da on ne utječe na povećanje primanja u obiteljima, a posebno u obiteljima s troje ili više djece

Najavljenom poreznom reformom nezadovoljna je i Udruga obitelji s troje ili više djece (Obitelji 3plus), a takvih obitelji u Hrvatskoj živi 112.830. Izračunali su učinak porezne reforme na roditelje s troje ili više djece, te će se tako neto plaća roditelja s troje ili više djece koji ima bruto plaću 1.000 eura povećati za samo 22,50 eura. Svatko tko danas ima dijete zna da s tim novcem djetetu ne može priuštiti niti jednu sportsku aktivnost, a kamoli da će koristi od nje imati obitelji s troje djece.

Neto plaća roditelja s troje ili više djece koji, pak, imaju bruto plaću od 1300 ili 1500 eura s poreznim izmjenama povećati će se za 0 eura! U priopćenju iz Udruge obitelji 3plus ističu da neprekidno zagovaraju, predlažu i traže konkretne mjere u korist obitelji s djecom, a posebno s troje ili više djece, jer ,drže, da upravo te obitelji čine presudnu razliku potrebnu za opstanak hrvatskog naroda. Smatraju da je trenutak u kojem živimo izuzetno nepovoljan jer smo suočeni s padom nataliteta, starenjem populacije i iseljavanjem stanovništva iz Hrvatske.

Iako pozdravljaju povećanje osobnog odbitka, iz Obitelji 3plus ističu da on ne utječe na povećanje primanja u obiteljima, a posebno u obiteljima s troje ili više djece. Već su ranije predlagali da osobni odbitak koriste oba roditelja za svu svoju djecu, te smatraju da je sad dobro vrijeme da se promijeni ovo pravilo, što bi značajnije utjecalo na primanja u obiteljima s djecom.  

>>VIDEO Što mislite, može li se u Zagrebu živjeti od 5000 kuna plaće?

Ključne riječi

Komentara 6

OB
obican
14:37 25.05.2023.

Zato zakon ide sa 1.1. slijedece godine. Vladajuce zuljaju veliki gradovi gdje zele na vlast. Jednostavno. Kad Zagreb podigne poreze, dolazi zlocinacka prije izbora i kaze: Vidite da smo mi bolji

GZ
Glas za hdz=glas za pupovca
14:09 25.05.2023.

To je valjda ta demokršćanska politika koju vode Milorad i Andrej.

Avatar Marko
Marko
14:23 25.05.2023.

Čim rečenica počinje sa : dobit ćete,ja sam zadovoljan!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije