Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlazak na maturalac

Roditelji najviše strahuju od terorizma, droge i – trudnoće

Foto: Luka Stanzl/Pixsell
30.08.2017.
u 07:20

Suprotno uvriježenom mišljenju da im je samo do zabave, više od polovice đaka na maturalcu želi vidjeti i kulturne znamenitosti

Svakom trećem srednjoškolcu najvažnije je da se ide na maturalac nekamo gdje je dobar provod, ali većina (55%) ipak preferira odredišta koja nude dobar omjer zabave i kulturnih znamenitosti za razgledanje.

Svakom desetom pak najvažnija je cijena, pokazalo je istraživanje portala Educentar među 300 ispitanika. Potvrdilo se i da srednjoškolci u načelu nisu zainteresirani za maturalac unutar Hrvatske, a argument da bi to pomoglo domaćem gospodarstvu nije im naročito uvjerljiv. Smatraju da je to samo mali segment unutar većeg problema. Više od 50 posto bi ih se predomislilo i pristalo na putovanje u neku od domaćih destinacija kad bi država ili njihovo mjesto subvencionirali dio troškova. S tim da ih 52 posto smatra da bi maturalac trebao trajati do deset dana.

Što bi na to rekli roditelji, nema odgovora, no pokazalo se da oni nisu nimalo bezbrižni kad dijete ide na maturalac. Kod većine od 62 posto najprisutniji je strah od terorizma.

Zamalo svakog drugog roditelja zabrinjava dostupnost droga u kombinaciji s manjkom racionalnog razmišljanja njihovih adolescenata, dok ih 40 posto strahuje od ozljeda. Svaki treći roditelj priznaje pak da se najviše boji opijanja na maturalnom putovanju, a gotovo petina i neželjene maloljetničke trudnoće.

Komentara 1

Avatar Hrvatski-Čovik
Hrvatski-Čovik
07:54 30.08.2017.

Roditelji ne strahujemo ukoliko naša hrvatska omladina ode na maturalca uz Boga i domoljublje kao svoja uz svoju thompsonovu muziku i tablu HOS-a jer onda znamo da nedaju ni milimetra Savudrijske vale i balkanske obale.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije