Naslovnica Vijesti Svijet

Roditelji homoseksualne djece trebaju se pomoliti i možda tražiti psihijatrijsku pomoć

- Ne osuđujte, već razgovarajte, shvatite i dajte sinu ili kćeri prostora
27. kolovoza 2018. u 22:45 26 komentara 2780 prikaza
Foto: HANNAH MCKAY/REUTERS/PIXSELL

Papa Franjo poručio je na povratku iz Irske u Italiju da bi se roditelji homoseksualne djece trebali moliti i možda za djecu potražiti psihijatrijsku pomoć, objavila je u ponedjeljak agencija dpa.

Wolfsburg Ne podržava akciju kluba Hrvat zaprepastio Nijemce: 'Nikad ne bih nosio traku s duginim bojama'

"U kojoj se godini problem javlja? To je bitno. Jedna je stvar kada se pojavi kod djece, kada postoji puno stvari koje možete učiniti, s psihijatrijom ili ... vidjeti kakve su stvari", rekao je Papa novinarima u zrakoplovu.

Druga je stvar kada se homoseksualizam manifestira "nakon 20 godina", dodao je.

Novinar je upitao Papu što bi trebao učiniti otac homoseksualnog djeteta, na što je papa Franjo odgovorio: "Rekao bih da je prva stvar molitva. Ne osuđujte, već razgovarajte, shvatite i dajte sinu ili kćeri prostora".

Papa Franjo u Irskoj Neka da dobar primjer kardinalima Viganò traži ostavku pape 'jer je znao za zlostavljanja djece'

Nereagiranje na taj problem bilo bi loše roditeljstvo, rekao je Papa.

"Ignoriranje sina ili kćeri s homoseksualnim sklonostima pokazuje manjak očinstva ili majčinstva", kazao je, dodajući da roditelji ne smiju "otjerati" svoju djecu.

Talijanske gej i lezbijske grupe kritizirale su Papine komentare.

Papa Franjo u Irskoj Papa Franjo u Irskoj 'Pedofilija predstavlja sramotu za katoličku zajednicu'

"Pričanje o psihijatriji dovodi katoličke roditelje do vjerovanja kako je psihijatrijom moguće izliječiti homoseksualnost", rekao je Fabrizio Marrazzo iz grupe za podršku "Gay Hotline", prenosi ANSA.

"Homoseksualnost nije bolest, već prirodna varijanta ljudskog ponašanja i kao takva treba biti prihvaćena i poštovana", dodao je Marrazzo.

>> Pogledajte video što građani misle o prometnoj regulaciji na Jankomiru

VR Pole
EU FONDOVI
“Odlučili smo spojiti virtualnu stvarnost s turizmom i ponuditi svima pogled u prošlost”
 • Malenkost:

  "Homoseksualnost nije bolest, već prirodna varijanta ljudskog ponašanja i kao takva treba biti prihvaćena i poštovana", dodao je Marrazzo. Eto tu nema sto dodati. Dakle dok se ne pipa tvoja straznjica, promatraj i suti. Problem Crkve je najmanje Homoseksualnost, pretezito ... prikaži još! Pedofilija. Papa zeli pod svaku cijenu prikazati Pedofiliju kao "problem pojedinaca" unutar Crkve. Brojke ga ismijavaju. Samo u Nizozemskoj od 1945 do 1985 seksualno zlostavljano vise od 10.000 djecaka od 801 identificiranog Svecenika. U drugim zemljama su u javnost izasle isto tako stravicne brojke. S svim pravnim trikovima Crkva pokusava sprijeciti otkrice stvarnih brojki seksualno zostavljene djece i pocinitelja Svecenika.Ovdje u Njemackoj se pocelo s otkrivanjem ali je povjerenik Prof. Pfeiffer od krininalistickog Instituta iz Hannovera dao ostavku na funkciju jer mu crkva nije dala neogranicen pristup Arhivima, servirali su mu "izcesljane Akte" (Das Projekt wurde am 9. Januar 2013 von der Deutschen Bischofskonferenz gekündigt. Pfeiffer warf der Deutschen Bischofskonferenz am gleichen Tag vor, die Missbrauchsstudie zensieren zu wollen und die Veröffentlichung von Texten aus der Studie ggf. auch zu verbieten).Novi povjerenik predstavljen je javnosti, rezultata nema do danas. U njemackoj je otkriveno 1000 slucajeva seksualnog zlostavljanja djece s vise stotina pocinitelja svecenika. Dakle Crkva je leglo poglavito Pedofilije, pocinitelji su Svecenici, Biskupi i Kardinali. Amen!!!!

 • Deleted user:

  A da se ovi iz tvoje partije malo pomole i zatraže psihiatrijsku pomoć?

 • Avatar krcedolac
  krcedolac:

  Homoseksualnost!?!? Pa stvori bog čovjeka na svoju sliku i priliku!