Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne podržava akciju kluba

Hrvat zaprepastio Nijemce: 'Nikad ne bih nosio traku s duginim bojama'

Wolfsburg
Foto: DPA/PIXSELL
27.08.2018.
u 14:04

Direktor Jorg Schmadke izjavio je da time pokazuju da su oni "sportsko društvo koje se zalaže za tolerantno društvo."

Nogometni klub Wolfsburg nedavno je donio odluku da će od ove sezone svi njihovi kapetani, od najmlađih uzrasta do seniora te u muškoj i ženskoj sekciji nositi trake u duginim bojama, poznati simbol tolerancije prema homoseksualnosti.

Direktor Jorg Schmadke izjavio je da time pokazuju da su oni "sportsko društvo koje se zalaže za tolerantno društvo."

Trake su kapetani nosili već u prvim kolima Bundeslige, a svoje mišljenje o tome izrazio je i hrvatski nogometaš Josip Brekalo. Iako svatko ima pravo na svoje mišljenje, Nijemci su ostali zaprepašteni njegovim riječima.

>>Pogledajte Večernji pressing Igora Štimca s Davorom Šukerom

– Moram reći kako ne mogu potpuno stajati iza ove akcije. Moj kršćanski odgoj suprotan je tome. Ja sam strogo vjerski odgojen – rekao je Brekalo pa dodao:

– Nemam ništa protiv da netko drukčije živi, dok je to samo njegova stvar. Ali jedan poseban simbol koji izražava stav drugih i drukčijih ljudi, ja ne želim nositi – zaključio je hrvatski nogometaš.

Komentara 184

DU
Deleted user
14:10 27.08.2018.

Podrška Josipu

VK
VKSS
14:12 27.08.2018.

Tako je,pravi krscanin ne podrzava to ali naravno i ne dira nikog drugacijeg.Kakvo cucenje,zasto bi netko davao javno podrsku nekoj grupi ako to ne zeli.

BU
Burger
14:12 27.08.2018.

Bravo za Brekala!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije