Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ježića naljutilo pitanje o 5 milijuna eura: 'Vi niste normalni'

Ježić i Sanader nekada su bili bliski, a sada se susreću na sudovima u postupcima protiv bivšeg premijera. Čak su i suoptuženici
12. rujna 2017. u 22:43 50 komentara 5180 prikaza
Robert Ježić i Ivo Sanader
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Vi niste normalni! - ljutito se Robert Ježić danas nakon izlaska iz zgrade zagrebačkog Županijskog suda otresao na novinarku RTL-a.

Robert Ježić i Ivo Sanader FIMI MEDIA Ježić na ponovljenom suđenju za Fimi mediju: 'Barišić mi je u Carini dao 300.000 eura'

Povod takvoj reakciji bilo je njezino pitanje zašto do sada nije vratio pet milijuna eura, kao što je obećao tijekom suđenja za aferu Ina - MOL. Stvar je to koja Ježića očigledno jako živcira jer mu je to pitanje proteklih godina postavljeno nebrojeno puta. No stvar je u tome da on trenutačno, iako je to javno u sudnici svojedobno obećao, nema nikakve pravne osnove za povrat tog novca, jer ne postoji presuda koja bi ga na to obvezivala, nakon što je Ustavni sud ukinuo pravomoćnu presudu za aferu Ina - MOL. Uostalom, do tog je novca prisilnom naplatom svojedobno pokušala doći i država, no stvar je zapela na međunarodnoj pravnoj pomoći jer je Ježićev račun, na kojem je, kako je prije kazao, deponirao tih pet milijuna eura, u Švicarskoj. Hoće li se stvari promijeniti, odnosno hoće li taj novac ikada postati dostupan hrvatskom proračunu, možda se razjasni kada jednom ponovo počne ponovljeno suđenje Ivi Sanaderu za aferu Ina - MOL. U međuvremenu, Ježić je danas na sudu bio po drugom poslu. Točnije, svjedočio je na ponovljenom suđenju za aferu Fimi media. Svaku njegovu riječ, a ostao je pri ranijem iskazu koji je dao na prvom suđenju u siječnju 2013., pozorno je slušao i Sanader. Sanaderova pozornost i ne čudi, jer su on i Ježić nekada bili bliski, a sada se susreću na sudovima u postupcima koji su pokrenuti protiv Sanadera.

U dva takva postupka, za Fimi mediju i Ina - MOL, Ježić je svjedok čiji iskazi baš ne idu na ruku Sanaderu. Uostalom, i istinitosti njegova današnjeg iskaza Sanaderova je obrana prigovorila. U trećem postupku, onom za aferu HEP - Dioki, Ježić i Sanader su suoptuženici. No što će biti s tim postupkom još se ne zna budući da je nedavno preminuo Ivan Mravak, koji je bio njihov suoptuženik te je teško teretio Sanadera. Što se pak tiče Ježićeva današnjeg svjedočenja, ponovio je da je od Mladena Barišića dobio 300.000 eura za kupnju blindiranog BMW-a.

- Sanader i Barišić inzistirali su da ja iz inozemstva uplatim taj novac na račun BMW-a, a kao razlog tome naveli su da ta transakcija ne smije biti previše javna - kazao je Ježić.     

Mađarski premijer Viktor Orban Bez podrške Mađarska uskratila potporu Hrvatskoj za članstvo u OECD-u zbog MOL-a i Hernadija Narodni radio Fimi Media Nina Badrić nije došla, svjedok pričao kako ga je HDZ plaćao na crno Marko Perković Thompson kao svjedok na suđenju u slučaju Fimi media FIMI MEDIA Thompson: Sanader mi je dao 50.000 kuna za crkvu. Nisam uzeo novac od Barišića
VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
 • Deleted user:

  Obrtnik ne plati porez, blokiraju ga i skinu mu gace! Kazu "racuni se moraju platiti". Ovog ne smijes nista ni pitati.

 • Avatar Kolo-Tg
  Kolo-Tg:

  Zasto lazov i lopov jezic nije u przunu?

 • ANTIkomunist55:

  a ovo sudjenje ce uci u svjetsku povjest kako se sudi na temelju rekla kazala, i ne sjecam se..... ne branim nikoga ali tuziteljstvo nema niti jedan valjan dokaz protiv doticnog.... sve svjedoci pokajnici.... ako si primio 5 mil eura ... prikaži još! vrati ih ako si ih potrosio postoji neki trag gdje su utrosene..... a ovako ispada da Jezic LAŽE!!!!!