Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FIMI MEDIA

Thompson: Sanader mi je dao 50.000 kuna za crkvu. Nisam uzeo novac od Barišića

Marko Perković Thompson kao svjedok na suđenju u slučaju Fimi media
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/2
05.09.2017.
u 09:45

Prije dva mjeseca nije se pojavio na ročištu niti je opravdao svoju odsutnost, zbog čega je naloženo njegovo privođenje

Pjevač Marko Perković Thompson došao je danas na suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu u slučaju Fimi Media.

Thompson je na suđenju ponovio prijašnji iskaz, no kazao je i kako je sa Sanaderom razgovarao o tome hoće li ih podržati. Tada nisu nisu govorili o cijeni njegova nastupa, a kada ga je Sanader pitao može li kako pomoći, Thompson je kazao da bi trebalo pomoći oko izgradnje crkve u Čavoglavama.

Marko Perković Thompson kao svjedok na suđenju u slučaju Fimi media
1/6

Thompson je kazao kako mu je Sanader isti dan dao 50.000 kuna za crkvu. Uz to, Thompson je kazao i da 2007. nije pjevao ni za jednu političku stranku. Prema optužnici, dobio je 500.000 eura da ne pjeva ni za koga.

Thompson je kazao i da je izmišljotina da je od Mladena Barišića uzeo novac. Tvrdi da Barišića ne poznaje, a nije se mogao sjetiti ni da ga je vidio na Carini ili u HDZ-u.

Da se danas nije pojavio na zagrebačkom Županijskom sudu, dovela bi ga policija. On se nije pojavio na ročištu prije dva mjeseca, niti je opravdao svoju odsutnost, zbog čega je naloženo njegovo privođenje.

Istinitosti njegovog iskaza prigovorio je Barišić kazavši da je u tom iskazu točno samo da je Thompson bio u Carini.

U svom svjedočenju Thompson je kazao i da je morao platiti 1,2 milijuna kuna poreznog duga. Rekao je da se to odnosi na zemljište koje je s ortacima kupio u Remetama, a Porezna uprava mu nije priznala ortačke ugovore. Govoreći o tome, Thompson je kazao da je nepriznavanje ugovora neuobičajeno te je naglasio da se protiv njega vodi hajka.

Kako je u Hrvatskoj izgubio sve sporove oko toga, kazao je i da se zbog toga obratio Europskom sudu za ljudska prava.

Komentara 192

Avatar Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
09:57 05.09.2017.

Koliko traje ovaj proces, 10 godina? Prije će Bernardić postati intergalaktički imperator nego što će ove osuditi (ili osloboditi). To je tzv. trajni proces.

LU
lunar777
11:37 05.09.2017.

Fotograf se je izuzetno trudio fotografirati profesionalno i staviti sjajnu sliku... pljuc novinarstvo i pljuc za fotografiju.

Avatar Le-Freak
Le-Freak
10:27 05.09.2017.

A da dadnemo nasim ljevim petokolonas politicarima love da nista ne rade i puste Hrvatsku da prosperira.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije