Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RK Zagreb dužan 39,2

RK Podravka morao je dići kredit da podmiri 2,5 milijuna kn za porez

'22.04.2012., sportska dvorana Strukovne skole, Djurdjevac - Finale Hrvatskog kupa, RK Podravka Vegeta - RK Lokomotiva. Drugoplasirane igracice Lokomotive. Photo: Marijan Susenj/PIXSELL'
'Marijan Susenj/PIXSELL'
04.08.2012.
u 10:33

Država mora mijenjati poreznu politiku jer u nekim sportovima nema profita, kaže direktorica kluba Božica Palčić

Među mnoštvom sportskih klubova koji su državi dužni porez, Rukometni klub Zagreb strši s ogromnih 39,2 milijuna kuna. Ništa bolje ne stoje ni košarkaški klubovi Zadar i Split s 33, odnosno 13,2 milijuna kuna.

Porezna ih 2010. pritiskala

Rukometnog kluba Podravka Koprivnica na \"stupu srama\" nema, ali čelnici ga ne bi izbjegli da 2010. nisu podigli kredit i podmirili porezni dug koji je bio oko 2,5 milijuna kuna. Direktoricu koprivničkog ponosa smeta što nije bio ujednačen odnos države prema svim klubovima.

–Kredit smo uzeli jer nas je koprivnička Porezna uprava pritiskala i bojali smo se da nas ne blokiraju. Nismo imali izbora. Mislim da nije u redu da pravila za sve ne vrijede isto - kaže Božica Palčić i ističe kako su samim time morali i revidirati sportske ciljeve kluba.

Direktorica je otvorila i još nekoliko pitanja. Smatra da država mora promijeniti poreznu politiku prema sportovima koji su, za razliku od nogometa, neprofitni.

–U odbojci, vaterpolu i rukometu nema zarade od transfera. Svi ovisimo o sponzorima. Pitam se tko bi za Hrvatsku igrao na Olimpijskim igrama da nema RK Zagreba i RK Podravke. I tu postoji problem. Od 11 mjeseci u sezoni, mi dajemo šest do 10 reprezentativki na četiri mjeseca, a dužni smo im cijelo vrijeme plaćati plaće i doprinose. Ministarstvo sporta nešto mora poduzeti - tvrdi Palčić, koja je porezne i ostale dugove, koji su prelazili i 10 milijuna kuna (danas su pet puta manji), naslijedila od bivše uprave na čelu sa Sašom Romcem i direktorom Marijanom Domovićem.

Policija ponovno u klubu

Valja istaknuti da dosad za to nitko od njih nije odgovarao. Iako direktorica nije željela potvrditi, doznajemo da je nedavno klub, s ciljem pribavljanja poslovne dokumentacije od 2003. do 2009., opet pohodila kriminalistička policija, pa možda neće sve ostati na tome.

 

Komentara 1

IF
izet fazlinović
20:24 04.08.2012.

Pa i ja sam moral podići kredit da vratim dugove za porez i doprinose, pa to nije pisalo u Večernjaku. Da nebi gđi direktorici možda građani Koprivnice plaćali porez i doprinose? Ako nemate pare, postanite amateri pa vam pare neće ni trebati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije