Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

RIT ulaže u poslovne ideje svojih studenata

RIT ulaže u poslovne ideje svojih studenata
Foto: Promo
1/4
25.04.2018.
u 08:00

Odlična poslovna prilika za studente na hrvatskim kampusima RIT-a

Sveučilište RIT svojim studentima pruža mnogo više od odličnog obrazovanja i respektabilne diplome; ovih je dana dr. James Watters, viši potpredsjednik sveučilišta za financije i administrativne poslove posjetio kampuse RIT Croatia u Dubrovniku i Zagrebu kako bi studentima i diplomantima predstavio RIT Venture Fund. Riječ je o fondu kojeg je sveučilište osnovalo prije par godina uz budžet od 3,5 milijuna dolara s namjerom da ulaže u poslovne ideje RIT zajednice koju čine studenti, diplomanti, ali i zaposlenici!

„Imamo vrlo pametne, kreativne i sposobne studente i diplomante te nam je cilj podupirati start-up ideje i poslovne projekte koje su važne RIT zajednici. Mladi ljudi s kojima radimo su puni energije i divno je biti uz njih i dijeliti njihov entuzijazam. Izrazito nam je zadovoljstvo predstaviti ovu priliku studentima i diplomantima kampusa u Hrvatskoj jer pratimo njihove uspjehe i projekte na kojima rade. Ovisno o potencijalu, spremni smo uložiti do 300 000 dolara po projektu“, rekao je dr. Watters prilikom prezentacije. Prezentacija je održana 16. travnja u Zagrebu, u prostorijama HUB385 te 18. travnja u Dubrovniku, u prostorijama DURA-e, institucijama s kojima RIT Croatia njeguje poslovnu suradnju.

Foto: Promo

Prijave se zaprimaju tijekom cijele godine, a projekti prolaze kroz detaljnu poslovnu analizu. Između ostalog, izrazito je važno da projekt ima riješena pitanja intelektualnog vlasništva te da postoji dovoljno veliko tržište i potreba za proizvodom / uslugom. Mnogo projekata prijavljuju upravo diplomanti kojih ima gotovo 125 000 diljem svijeta. Razlog je jednostavan: „Po završetku obrazovanja diplomanti imaju priliku iskusiti pravi poslovni svijet, vidjeti gdje postoje prilike i potom se vrate s idejama.“ govori dr. Watters i dodaje: „Uz financijska ulaganja često pružamo i usluge strateškog savjetovanja. Prolazimo kroz sve bitne elemente projekta, savjetujemo što treba mijenjati da bi projekt bio uspješan i slično.“

Foto: Promo

Pitanje poslovnog svjetovanja izrazito je zanimljivo i za studente. U tom kontekstu u planu je proširiti skupine koje bi osigurale usluge savjetovanja te uključiti kako profesore, tako i diplomante, na lokalnoj i globalnoj razini.

Studenti i diplomanti RIT Croatia su se vrlo rado odazvali prezentaciji RIT Venture fonda. Zainteresirani, s mnoštvom poslovnih ideja, raspitivali su se oko načina prijava i suradnje s fondom.

„RIT Venture Fund daje dodatnu dimenziju studiranju na RIT Croatia. Uz fokus da studente adekvatno pripremimo za tržište rada, na ovaj način im pomažemo i da svoje poslovne ideje i planove pretoče u stvarnost.“, dodao je predsjednik i dekan RIT Croatia, Don Hudspeth.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije