Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON 2 GODINE

Riješen slučaj u Austriji: Pronašli Hrvata koji je premlatio fratre, napravio je to iz 'mržnje prema Crkvi'

Searches among Islamists in Lower Saxony after the Vienna assassination
Foto: Friso Gentsch/DPA/PIXSELL
1/3
16.06.2021.
u 12:36

Optuženi 49-godišnjak, Srbin s hrvatskim državljanstvom, emigrirao je u Njemačku s tri godine, a inače je bio jako religiozan

Nakon tapkanja u mraku, austrijska policija uspjela je riješiti slučaj šestorice pretučenih fratara u Beču, čiji je počinitelj bio hrvatski državljanin. Uhićen je u svibnju, a uskoro mu počinje i suđenje.

Kako piše austrijski Die Presse, 27. prosinca te godine 49-godišnjak je u bečkom Sterbersdorfu premlatio šestoricu fratara i nanio im teške ozljede, a kasnije je priznao da je to učinio iz mržnje prema Katoličkoj crkvi. Žrtvama je stavio lisice i začepio im usta, a onda pobjegao i zakopao oružje.  

– Brutalnost i intenzitet zločina jako su me iznenadili, kazao je šef bečkog Državnog ureda za kriminalističko istraživanje Michael Mimra. 

Optuženi 49-godišnjak, Srbin s hrvatskim državljanstvom, emigrirao je u Njemačku s tri godine, a inače je bio jako religiozan. Prema istražitelju ovog slučaja, ''on je u jednom trenutku donio odluku da mrzi crkvu i da joj se mora osvetiti'', i to zbog izvještaja o seksualnim zlostavljanjima unutar Crkve. 

Policija dugo nije mogla ući u trag počinitelju, a nije pomogla ni nagrada od 30.000 eura. Mnoge tragove uništio je kemijskim sredstvom, no na boci s vodom pronađen je cjelovit DNK trag. Pretraživanjem austrijskih podataka istražitelji nisu mogli povezati DNK s boce s počiniteljem pa su se obratili susjednim zemljama te je Njemačka uspjela otkriti njegov identitet. 

Kako ima hrvatsko državljanstvo, istraga je dalje krenula u tom smjeru te su ga u suradnji s hrvatskom policijom 11. svibnja ove godine i pronašli, unatoč tome što nije imao stalnu adresu te je živio na ulici. Izručen je prošlog četvrtka te se trenutačno nalazi u zatvoru u Josefstadtu, gdje čeka suđenje za koje bi mogao dobiti od 5 do 10 godina zatvora. 

VIDEO Zašto u Hrvatskoj homoseksualci ne mogu biti darivatelji krvi?

 

Ključne riječi

Komentara 10

LU
lukisgd
12:43 16.06.2021.

Strasno ko sve ima hrvatsko državljanstvo

PR
pravednik2
12:50 16.06.2021.

Sad će barem imati stalnu adresu.

LI
liliZG
13:07 16.06.2021.

kao što sam već danas jednom rekla, svaka šuša ima hrvatsku putovnicu,...... a gle ti i te nijemce, ... oni su u stanju nać i beskučnika na ulici a naši niti kriminalce na njihovoj adresi, već čekaju da im slučajno upadnu u ruke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije