Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbog zakona o radu

Riječki SDP: Tražimo kolektivni otkaz HDZ-ove Vlade

sdp
Goran Kovaičć/PIXSELL
31.05.2010.
u 13:35

S Kosoričinom Vladom neće surađivati jer je u stanju prevariti svakoga. No, nećemo samo kritizirati, nego i nuditi rješenje i štititi radna mjesta, dodao je Linić.

RIJEKA - Saborski zastupnici SDP-a Luka Denona, Željko Jovanović i Slavko Linić zatražili su kolektivni otkaz HDZ-ove Vlade zbog nedavnih Vladinih izmjena Zakona o radu kojima se predlaže produljena primjena kolektivnih ugovora od najviše šest mjeseci.

- BDP je u prvom kvartalu ove godine pao 2,5 posto, a Jadranka Kosor je puna optimizma. Ukida stečajna prava radnika i otkazuje kolektivne ugovore, i mi to nećemo trpjeti. Odnos HDZ-a i koalicije udaljuje Hrvatsku od demokratske, socijalne i pravne države, a Kosor rješavanje krize i dalje prebacuje na leđa radnika, kazao je Jovanović.

Denona se osvrnuo na kozmetičke zahvate koji bitno ne doprinose punjenju državne blagajne, a okrutni su prema malom čovjeku, poput uštede na plaćanju cestarine na invalidima (13 milijuna kuna).

- SDP će biti stranka koja neće podržati izmjenu Zakona o radu. S Kosoričinom Vladom neće se surađivati jer je u stanju prevariti svakoga. No, nećemo samo kritizirati, nego i nuditi rješenje i štititi radna mjesta, dodao je Linić.

Komentara 32

LI
Lisnjak
22:51 03.06.2010.

zmija58, Svi na Goli otok, slazem se. Netko ipak mora upravljati. A tko? To valja navesti, inace je komentar samo polovican.

BO
bourne
13:51 31.05.2010.

Ova tri lika imali su prilike u Rijeci napraviti mnogo toga dobroga, a napravili su dronjak grad. Denona nikada ništa nije radio u životu osim preseljavo iz jedne na drugu političku funkciju. Jovanović da je dobar doktor nebi bio uu politici, a Linić? E taj je puno toga radio u životu i puno toga usrao.

Avatar comparator
comparator
20:18 08.06.2010.

Ma daj Zar još uvjek?Meni se čini da su to samo puste želje minorne manjine ekstremne lijevice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije