Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEOBIČAN SUDSKI SPOR

Riječanki se nije svidjela frizura pa tužila frizerku, tražila 30.000 kuna odštete

Ilustracija
Ilustracija/Josip Regovic/PIXSELL
05.01.2022.
u 10:07

Na koncu, frizerka umjesto traženih 30 tisuća, treba platiti dvije tisuće kuna. Prema svemu sudeći, nezadovoljna tužiteljica će sama snositi sudske troškove

Frizerski salon u okolici Rijeke mora svojoj klijentici platiti dvije tisuće kuna odštete zbog kose uništene tretmanom u ožujku 2018. godine. Tada je ova mlada medicinska sestra, koja je i organizatorica plesnih projekata te modnih događanja, prvi puta došla na tretman u ovaj frizerski salon. Tražila je bojanje profesionalnom bojom za koju je znala da ne oštećuje kosu, dok istovremeno daje iznimnu bjelinu.

Tretman je trebalo ponoviti nekoliko puta. Frizerka ju je uvjeravala da ne koristi blajh, sredstvo za izbjeljivanje koje može biti agresivno za kosu. Unatoč tome, klijentici je kosa, kako je navela u u tužbi, potpuno popucala, izgubila 60 posto volumenta i 40 posto mase. Bio je kolovoz 2018. kada je to javnila frizerki, a ovaj joj je obećala da će sve riješiti esktenzijama koje će joj ugraditi o vlastitom trošku. Poručila je da sama naruči ekstrenzije ako joj se žuri. Nakon toga prestala joj se javljati, piše Telegram.

A onda je klijentica podignula tužbu u kojoj je navela da je zbog loše usluge morala ići na skupe tretmane kose i ugraditi ekstenzije. Zato je, navodi, imala noćne more da će se probuditi ćelava, a ona je organizatorica koja se pojavljuje u javnosti. 

Na koncu, frizerka umjesto traženih 30 tisuća, treba platiti dvije tisuće kuna. Prema svemu sudeći, nezadovoljna tužiteljica će sama snositi sudske troškove, javlja RTL.

"Jer se parnični troškovi dosuđuju razmjerno uspjehu u sporu, postoje pravila na koji način se taj trošak obračunava i ukoliko je on srazmjerno u nekom manjem postotku, dosuđena odšteta, onda postoji opasnost da bi upravo troškove postupka morao snositi tužitelj", objašnjava odvjetnik Boris Gregović za RTL.

U cijeli je slučaj uključen i vještak, koji je zaključio da nezadovoljna žena nije imala trajne posljedice, da nije morala ugrađivati ekstenzije i ići na skupe tretmane, no da joj je osobnost ipak povrijeđena jer joj je izgled važan u javnim nastupima.

Zaključuje da je slučaj medicinske sestre i organizatorice iz okolice Rijeke pokazao da će se frizeri možda morati bolje zaštititi. Ubuduće bismo, kaže, kod odlaska frizeru mogli potpisivati izjavu kojom potvrđujemo da smo svjesni kako možda na kraju nećemo biti zadovoljni.

>> Pogledajte i ovaj video: Medicinska sestra na svoje slobodne dane odlazi u bolnicu pacijenticama uređivati frizuru

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije