Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Talijanski premijer

Renzi: manje novca za članice koje nisu solidarne u izbjegličkoj krizi

Matteo Renzi
Reuters/PIXSELL
19.02.2016.
u 10:00

On je zaprijetio istočnoeuropskim zemljama smanivanjem sredstava za razvoj njihovih najsiromašnijih regija.

Talijanski premijer Matteo Renzi upozorio je istočne članice Europske unije jučer da bi mogle dobiti manje sredstava iz strukturnih fondova Europske unije ako ne budu solidarne u rješavanju izbjegličke krize, rekli su sudionici EU-ovog summita u Bruxellesu.

Mađarska, Poljska, Slovačka i Češka, članice Višegradske skupine, oštro se protive EU-ovom planu o raspoređivanju imigranata u sve članice Unije.

 "Migracijska kriza je zajednički problem svih zemalja EU-a. Ako ne pokažete solidarnost, zemlje koje najviše doprinose europskom proračunu mogle bi pokazati manje solidarnosti prema vama", rekao je izvor koji je čuo Renzijevu poruku kolegama na večeri jučer.

 On je zaprijetio istočnoeuropskim zemljama smanivanjem sredstava za razvoj njihovih najsiromašnijih regija.

 Oko jedne trećine europskog sedmogodišnjeg proračuna za razdoblje od 2014. do 2020. odlazi za projekte u siromašnijim, uglavnom bivšim komunističkim zemljama i u siromašnim regije Unije kroz tzv. strukturne fondove.

Pregovori oko nove financijske perspektive za razdoblje nakon 2020. počet će ove godine. Italija je treća po redu po visini doprinosa europskom proračunu, nakon Njemačke i Francuske. Kako troškovi prihvata izbjeglica rastu, zemlje koje ih najviše primaju pozivaju na financijsku potporu iz europskog proračuna. 

>> Hoće li migranti krenuti kroz BiH? 'Besmisleno je na taj način razmišljati' 

>> Austrija će ograničiti ulazak migranata unatoč kritikama EU-a

Komentara 2

Avatar superhik74
superhik74
15:52 19.02.2016.

Ovaj klaun bi trebao malo razmisliti zasto mu se pola Italije iselilo I zasto mu je nezaposlenost mladih 40 % umjesto da baulja propagandne floskule. Poljska, Ceska, Slovacka, Madjarska, Rumunjska, Bugarska, Grcka itd. nemaju razloga da dijele izbjeglice I migrante s zapadno-europskim imperijalnim I kolonijalnim silama jer nisu te jadne drzave istocne Europe uzrokovale ovu migrantsku krizu, pa pola njihovih vlastitih populacija su migrant u tim istim zapadno-euroskim zemljama. Ovo je posljedica imperijalne I neokolonijalne zapadne elite koja je prvo opljackala svoje gradjane (Austerity) I sada krade I razara svoje bivse kolonije stvarajuci tako sebi novu jeftinu radu snagu.

DM
dr_max
15:41 19.02.2016.

Renzi je masonski smrad, njega će talijani riješiti kao i musolinija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije