Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vrhovnom sudu trebala godina dana da odluči o žalbama obrane Rene Sinovčića

Sinovčić, poznat i kao vanjski suradnik NK Zadra, tereti se za zloporabu položaja tešku oko 120 milijuna kuna
28. lipnja 2017. u 11:27 0 komentara 189 prikaza
Reno Sinovčić
Foto: Filip Brala/PIXSELL

Koliko  je brzo i efikasno hrvatsko pravosuđe, vidi se i na primjeru Rene Sinovčića,  koji je s još nekolicinom osoba koncem 2015. optužen u aferi Ribar,  a optužnica još nije pravomoćna. A kako bi i bila pravomoćna, kada je  od svibnja 2016. sve donedavno, po žalbama odvjetnika, bila na Vrhovnom sudu.  

04.04.2011., Zadar - Na nogometnom stadionu na Stanovima paljenjem svijeca obiljezena je 3. obljetnica stradavanja Hrvoja Custica, igraca NK Zadar, koji je 3. travnja 2008. izgubio zivot na utakmici Zadar - Cibalia, udarivsi glavom u betonsku ogradu. Hrvo Svetko Ćustić Sin mi je izgubio život zbog ovog kluba, a Modrić, Subašić i Vrsaljko obećali su pomoći

Jer Vrhovnom sudu trebalo je godinu dana da odluči o tim žalbama i odbije  ih nakon čega je spis vraćen zagrebačkom Županijskom sudu, na kojem bi  se u srpnju trebalo odlučivati o pravomoćnosti optužnice. No pitanje je hoće li sjednice optužnog vijeća i tada biti jer su Reno Sinovčić i Dalibor Zebić ostali  bez  dosadašnjih  odvjetnika.  

Sudu stoga ne preostaje do pričekati hoće li dvojac na sjednicu optužnog vijeća doći s novim odvjetnicima  li će  im ih sud postaviti po službenoj dužnosti. Kako god bude, novi će odvjetnici vjerojatno tražiti da im sud da neko vrijeme za upoznavanje  sa spisom pa je vrlo izvjesno da optužnica neće biti potvrđena prije jeseni.

A Sinovčić, poznat i kao vanjski suradnik NK Zadra, tereti se za zloporabu položaja tešku oko 120 milijuna kuna. Osim njega, još su optuženi Novica Erlić,  bivši  direktor  NK  Zadra,  Dalibor Zebić, predsjednik NK Zadra te poreznici Vjekoslav Jurlina, Stoja Mučaji, Željan Pejković, Marko Lozančić i Irena Anić, a optuženo je i Sinovčićevo trgovačko društvo VOX. Sinovčić i ostali bili su uhićeni  u prosincu  2014.,  a iz Remetinca su izašli uz jamčevine u rasponu od nekoliko stotina tisuća kuna do 10 milijuna kuna.

Ta je jamčevina bila  određena Sinovčiću, koji ju je skupljao dva mjeseca, a kada  nije  uspio skupiti novac, gotovinsko jamstvo zamijenio je jamstvom u nekretninama.  Po izlasku iz Remetinca kazao je da nije kriv te je ustvrdio da  će  na  sudu dokazati svoju nevinost. Optužnicom protiv njega i ostalih obuhvaćena je i privatizacija NK Zadra, ali i predstečajna nagodba VOX-a te neplaćanje  poreza. USKOK traži i da se Sinovčiću i njegovim suoptuženicima oduzme 120 milijuna kuna protupravno stečene imovinske koristi, a Sinovčiću je  dio  imovine zbog poreznog duga završio na dražbi. Njegova je obrana na optužnom  vijeću  u  svibnju  2016.   tražila da se iz spisa kao nezakoniti dokazi   izdvoje   iskazi   svjedoka  ispitani  u  USKOK-u  bez  nazočnosti odvjetnika,  što  je  sud odbio, a tu odluku suda je sada nakon godinu dana potvrdio i Vrhovni sud.  

Reno Sinovčić ZAUSTAVILI GA Kobre skinule Sinovčiću pločice s Audija A8 jer nije registriran ni osiguran Reno Sinovčić Afera Ribar Vrhovni će sud odlučiti jesu li dokazi protiv Rene Sinovčića legalni 06.02.2015., Zagreb - Nakon dva mjeseca pritvora, Reno Sinovcic izasao je iz zatvora u Remetincu, te ce se braniti sa slobode. Izvanraspravno vijece Zupanijskog suda prihvatilo je zahtjev obrane da mu se jamcevina od 10 milijuna kuna zamijeni zalogom nekr Reno Sinovčić: Novac je čist i moj je. Zaradio sam ga prodajom ribe i imam ga pravo dati kome hoću. A dao sam ga svom klubu

 

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.