Naslovnica Vijesti Hrvatska

Komerički: Premilovac mi je pričao da ima veze u poreznoj i policiji

Među ostalim je kazao da je protiv njega vođen postupak zbog zloporabe položaja i ovlasti, zbog čega je bio i osuđen
28. lipnja 2017. u 09:43 0 komentara 627 prikaza
22.04.2016., Zagreb - Nadan Vidosevic i njegov odvjetnik Drazen Delac dolaze na Zupanijski sud gdje ce Optuzno vijece odluciti o optuznici protiv Nadana Vidosevica i ostalih. U tzv. aferi Remorker Nadana Vidosevica se tereti da je s jos osam osoba Hrvatsk

Davor Komerički, svojevremeno optuženik u aferi HGK - Remorker, a sada svjedok jer je u međuvremenu priznao krivnju te se nagodio s USKOK-om, u nastavku suđenja Nadanu Vidoševiću i drugima optuženima za aferu HGK - Remorker, odgovarao je na pitanja branitelja optuženika.

peternel, komerički OSUMNJIČENA TROJKA Tko stoji iza pljačke 32 milijuna kuna u HGK

Među ostalim je kazao da je protiv njega vođen postupak zbog zloporabe položaja i ovlasti, zbog čega je bio i osuđen.

- Vidoševiću nisam rekao da se protiv mene vodi kazneni postupak, no to je znala Zdenka Peternel. Moji odnosi s Vidoševićem bili su poslovni, a surađujemo od 1997. Imao sam njegov broj mobitela, no rijetko sam ga zvao. Premilovac mi je puno ranije od vremena, koje se inkriminira ovom optužnicom, rekao da ima načina da se novac izvlači iz tvrtke, a s Vidoševićem sam o izvlačenju novca iz HGK prvi put razgovarao 2006. - kazao je Komerički.

Ranije je u svom iskazu opisao kako je tekao taj sastanak s Vidoševićem, a Komerički je bio taj, koji mu je preporučio Premilovca kao osobu koja se bavi izvlačenjem novca. Što se tiče Premilovca, Komerički ja kazao kako mu je on spominjao da ima probleme s poreznim inspekcijama.

-  Kazao mi je da ima veze u poreznoj upravi i policiji koje mu mogu pomoći u rješavanju problema, no nije govorio o kojim se osobama radi. Nije govorio ni da ima političku zaštitu ni da bi nekome davao novac kako bi mu riješio probleme s deviznim  inspektoratom. Premilovac mi je govorio i o tome  kako je preko granice, kada je nosio novac, uglavnom išao motorom, te
da nikada nije imao problema na granici - kazao je Komerički.

Prema optužnici, novac koji je preko raznih tvrtki izvučen iz HGK-a uplaćivan je na račun tvrtke Remorker u inozemstvu, gdje ga je Premilovac podizao te vraćao u Hrvatsku. Novac je potom davao Komeričkom, koji ga je nosio Vidoševiću i Zdenki Peternel, o čemu je Komerički ranije iskazivao.

On bi svoje svjedočenje trebao nastaviti na ročištu u rujnu, a nakon njega bi na klupu za svjedoke trebala sjesti Vesna Rodić. I ona je na početku postupka  bila  optužena  no  priznala  je krivnju te je temeljem nagodbe s USKOK-om osuđena na uvjetnu kaznu.

nadan vidošević davor komerički 'Davao sam novac na ruke Vidoševiću i Peternel' nadan vidošević hgk Početak kraja Vidoševića predali pritvorskom nadzorniku na Oranicama! Nadan vidošević zanijekao sve za što ga se tereti Donosimo detalje iz optužnice Nadana Vidoševića!
Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.