Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevjerojatnih 19 metara

Rekordno visoki val izmjeren između Velike Britanije i Islanda

ocean
Foto: Press Association/Pixsell
14.12.2016.
u 08:43

Mjerenjem pomoću automatske plutače, 4. veljače 2013. je u Atlantskom oceanu između Islanda i Velike Britanije zabilježen taj val visok poput šesterokatnice

Val visok 19 metara zabilježen je u sjevernom Atlantiku, što je novi rekord u oceanskim valovima, objavila je u utorak Svjetska meteorološka organizacija (WMO).

Mjerenjem pomoću automatske plutače, 4. veljače 2013. u Atlantskom oceanu između Islanda i Velike Britanije zabilježen je taj val visok poput šesterokatnice, precizira WMO u priopćenju objavljenom u Ženevi.

Prethodni rekord od 18,275 metara datira od 8. prosinca 2007., a također je zabilježen u sjevernom Atlantiku. Prvi put u povijesti izmjeren je val od 19 metara, rekao je podtajnik WMO-a Zhang Wenjian.

WMO ima mrežu usidrenih i pomičnih plutača kojima skuplja meteorološke podatke diljem svijeta, a prikupljeni podaci koriste se kako bi se sastavile precizne vremenske prognoze na važnim prometnim pravcima.

>>Dramatična borba: Valovi nemilosrdno bacali grdosiju od broda!

>>Valovi visoki 12 metara odvukli obitelj u ocean

Komentara 2

Avatar nevolim_isil
nevolim_isil
10:42 14.12.2016.

Mjerenje izvrseno 4. veljače 2013 a vi nam sada prenosite tu vjest?

CI
cinbenik
09:01 14.12.2016.

Bio je veci za opca potopa,samo niko nije mjerio......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije