Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Atrakcija u Zemuniku: 'Red Arrowsi' doletjeli do 'Krila Oluje'

Ovo je treći dolazak "Red Arrowsa" u bazu Zemunik koja im je jedna od postaja na njihovom proputovanju prema bazi Tanagra u Grčkoj.
30. travnja 2019. u 12:35 11 komentara 2340 prikaza
'Red Arrowsi' doletjeli do 'Krila Oluje'
Foto: Marinko Karačić/HRZ
Pogledajte galeriju 1/7

Akrobatska grupa Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske RAF (Royal Air Force) "Red Arrows" sletjela je s 10  britanskih aviona BAE HAWK T-1 u ponedjeljak u vojarnu "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku u posjet akrobatskoj grupi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) "Krila Oluje" - izvijestio je Marinko Karačić glasnogovornik zrakoplovne baze na Zemuniku.

Krila Oluje Gosti Frecce Tricolori VIDEO Puhalo jako jugo: Pogledajte nove letačke akrobacije Krila Oluje

- Ovo je treći dolazak "Red Arrowsa" u bazu Zemunik koja im je jedna od postaja na njihovom proputovanju prema bazi Tanagra u Grčkoj gdje izvode završne pripreme za sezonu nastupa u 2019. godini.

'Red Arrowsi' doletjeli do 'Krila Oluje'
1 / 17
'Red Arrowsi' doletjeli do 'Krila Oluje'

Piloti "Krila Oluje" tako su nakon nedavnog posjeta talijanske akro grupe "Frecce Tricolora" ugostili još jednu od najpoznatijih svjetskih akrobatskih grupa. Dobrodošlicu Red Arrowsima u Hrvatskoj i bazi Zemunik poželjeli su vođa "Krila Oluje" satnik Darko Belančić sa zapovjednikom Eskadrile aviona pukovnikom Robertom Ribarićem te britanski vojni izaslanik u RH  pukovnik John Anthony Carswell Kelly, a tijekom dvodnevnog posjeta "Krilima Oluje" "Crvene strijele" posjetit će i Grad Zadar.

Tom prigodom satnik Belančić rekao je kako je dolazak "Red Arrowsa"  znak odlične suradnje i prijateljstva dvaju nacionalnih akrobatskih grupa koje se razvilo još od prvih zajedničkih nastupa na velikim međunarodnim zrakoplovnim manifestacijama. "Počašćeni smo i ove godine što smo u prilici ugostiti naše drage prijatelje, a posebno u srcu nosimo sjećanje na naš zajednički nastup 2015. godine na "Royal International Air Tattoo" u bazi RAF Fairford kada su "Krila Oluje" osvojila nagradu za sveukupno najbolji nastup na tom najprestižnijem svjetskom vojnom aeromitingu", istaknuo je satnik Belančić.

'Red Arrowsi' doletjeli do 'Krila Oluje' | Autor : Marinko Karačić/HRZ Foto: Marinko Karačić/HRZ

"Red Arrowsi" su osnovani 1965. godine i do sada su nastupili gotovo 4900 puta u 57 zemalja svijeta. Puni program nastupa sadrži oko 25 manevara i traje oko 25 minuta. "Red Arrows" su prepoznatljivi i poznati po svojim dinamičnim i atraktivnim manevrima popraćenim bojama zastave Ujedinjene Kraljevine, a nastupe izvodi 9 pilota koji lete na britanskom avionu BAE HAWK T-1. Vođa akrobatske grupe "Red Arrows" za sezonu 2019. je bojnik Martin Pert - izvijestio je Marinko Karačić

Kobe Bryant
POGINUO SLAVNI KOŠARKAŠ
Ovo je jezivo: Pogledajte što je Kobeu Bryantu predviđeno još 2012. godine
PoKRENI
PONOSNO VOLONTIRAMO
Korporativnim volontiranjem do boljih promjena u društvu
  • Machak:

    "Frecce Tricolora????Čak ni to niste u stanju točno napisati....

  • moskov1:

    Krila oluje f16 barak ili remontirani migovi...?????