Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rafinerija Brod:

'Realizirali smo velik dio mjera zaštite životne sredine'

Rafinerija Brod
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/4
08.05.2016.
u 16:08

U prekosavskoj kompaniji tvrde kako su u modernizaciju postrojenja dosad uložili 250 milijuna eura

Dok Brođani s lijeve obale Save organiziraju prosvjede zbog prekomjernog onečišćenja, u Rafineriji nafte u susjednoj BiH tvrde kako su u rokovima utvrđenim ekološkom dozvolom realizirali velik dio mjera zaštite životne sredine i time unaprijedili njezinu kvalitetu. Iz Ministarstva ekologije RS priopćeno je kako je Rafinerija Brod uložila velike napore kako bi uskladila rad postrojenja s odredbama Zakona o zaštiti životne sredine i standardima EU. Značajnije realizirane mjere odnose se na osposobljavanje i modernizaciju postrojenja koja su imala znatan utjecaj na kvalitetu zraka, vode i zemljišta.

- Rafinerija je usvojila plan modernizacije postrojenja i na njemu intenzivno radi. S tim u vezi planirana su i velikim dijelom izvršena velika ulaganja u modernizaciju i rekonstrukciju postrojenja, sanaciju kontaminiranog zemljišta te rekonstrukciju punilišta - navodi se u priopćenju. Prema riječima resorne ministrice Srebrenke Golić, u Rafineriji razmatraju i mogućnost korištenja plina kao pogonskog goriva, čime bi u potpunosti iz procesa proizvodnje bio isključen mazut.

Ruski vlasnici Rafinerije tvrde kako su u modernizaciju postrojenja do sada investirali oko 250 milijuna eura.

>>Studija DHMZ-a potvrdila: Zagađivač je Rafinerija!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije