Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Razumijem Ronka zašto je napustio SDP, no iznenadilo me što će podržati Vladu'

Nikada to ne bih očekivao od njega, ali mislim da je time htio naglasiti koliko je SDP na lošem putu i koliko je nezadovoljan, kaže Žagar
16. svibnja 2018. u 13:29 11 komentara 1213 prikaza
Tomislav Žagar
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Bivši SDP-ovac, sada nezavisni zastupnik i član Kluba Mosta Tomislav Žagar izjavio je danas kako razumije razloge zbog kojih je Zdravko Ronko napustio stranku te poručio kako bi se osobno volio vratiti u SDP, ali da se po onome što vidi u toj stranci "nema kamo vratiti.

Zdravko Ronko I JOŠ desetak ČLANOVA Ronko napustio SDP: Nisam to više mogao podnijeti, Bernardić uništava stranku

– Zdravko Ronko napustio je SDP iz gotovo identičnih razloga kao i ja prije godinu i pol dana, duboko nezadovoljan vodstvom SDP-a. I ja sam, izlazeći iz SDP-a, vrlo jasno rekao da se ne slažem s načinom na koji je krenuo SDP unutarstranačkim obračunima. Meni je tada suptilno, ali jasno rečeno da se sa mnom više ne računa i da nemam više što raditi u stranci. Na županijskom odboru se nisu pojavljivali Bernardićevi ljudi i tako se rušio kvorum pa više nismo mogli raditi u interesu građana. Koliko vidim, Ronko je nezadovoljan općenito, čini mi se i radom Kluba SDP-a – tumači Žagar.

Ipak, iznenadilo ga je što je njegov bivši stranački kolega najavio podršku vladi Andreja Plenkovića.

– Nikada to ne bih očekivao od njega, ali mislim da je time htio naglasiti koliko je SDP na lošem putu i koliko je nezadovoljan – kazao je Žagar.

Suglasan je da birači ni njemu ni Ronku nisu dali mandat da prelaze na druge, konkurentske liste.

– Ja sam izašao iz SDP-a, nisam ušao ni u jednu stranku i nisam podržao Vladu, dakle, ostao sam oporba i čini mi se da sam postao aktivniji zastupnik nego kada sam bio u SDP-u. Sve dok mislim da mogu nešto korisno napraviti, ostat ću tu. Ja bih se volio vratiti u SDP, ali u ovome trenutku, prema onome što vidim, nemam se kamo vratiti – kaže Žagar.

Zdravko Ronko nezavisni zastupnik Ronko nakon odlaska iz SDP-a: 'S Berom ovo je put bez povratka' Davor Bernardić TRAŽE RASPUŠTANJE SABORA Oštar napad oporbe: Hrvatska se nalazi u izvanrednom stanju! Tonino Picula Tonino Picula: Bernardić mora do kraja godine konsolidirati SDP. Ne uspije li, bit će kriv za sve
Hrvatska rukometna reprezentacija
Jeste li znali?
Zašto bi Kauboji mogli postati Dizelaši i zašto su Crnogorci i Makedonci zapeli za lavove?

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar zajutrak
  zajutrak:

  Zgodni su mi ovi kak ti ljevičari , a svi odreda pojma nemaju o čemu pričaju a kamo li kako b i vodili državu . Pa jasno je kao dan da je Bernardić truba, tko normalan s govornice viče " ... prikaži još! u zatvor", a sam izigrava diktatora..skocjakte se, pojma s pojmom nemate .

 • Alkana:

  Svakome tko se brine i radi za dobrobit naroda trebao bi podržati svaki dobar prijedlog vlade. Svejedno u kojoj je stranci. Prvo treba služiti narodui a tek onda predsjedniku stranke. To bi bilo normalno.

 • Avatar CENTARFOR
  CENTARFOR:

  reko sam ja davno da će se sdp raspasti ko trula jabuka!!!!! Nemam šta taj bernadic brblja?? Bolje nek se uhvati nekog posla za Dobrobit Hrvatske!!!