Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NISU DOBRO PROŠLI'

Razgovori o Brexitu u utorak bez uspjeha, nastavak u srijedu

Brexit
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
06.03.2019.
u 07:17

Pregovarači su se sastali kako bi pokušali naći kompromis kojim bi se omogućilo da britanski parlament usvoji sporazum o razlazu i da se izbjegne šok brexita bez sporazuma.

Razgovori između Europske unije i britanskih pregovarača oko brexita okončani su u utorak nakon više od tri sata u Bruxellesu i nastavit će se u srijedu, priopćili su izvori s obje strane.

Dužnosnik EU izjavio je da razgovori nisu dobro prošli, prenosi Reuters.

Ni jedna strana nije objavila nikakve komentare nakon sastanka, na kojem su sudjelovali pregovarač EU-a za brexit Michel Barnier i britanski tajnik za izlazak iz Unije Stephen Barclay te državni odvjetnik Geoffrey Cox.

Pregovarači su se sastali kako bi pokušali naći kompromis kojim bi se omogućilo da britanski parlament usvoji sporazum o razlazu i da se izbjegne šok brexita bez sporazuma. Britanska premijerka Theresa May želi dobiti nova jamstva za brexit, u nadi da će sporazum koji je sklopila s EU-om biti usvojen u parlamentu 12. ožujka.

Ako ga zastupnici ponovno odbiju pred njih će staviti pitanje žele li izaći iz EU-a bez sporazuma, a ako i to bude odbijeno predložit će im "ograničenu" odgodu brexita nakon 29. ožujka, kada bi se trebala dogoditi najveća promjena britanske vanjske i trgovinske politike u više od 40 godina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije