Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Razgovarao sam s Miloševićem, ali ostavku neću dati

Dao sam svoj mandat na raspolaganje Gradskom odboru, o čemu će članovi odlučivati u ponedjeljak.
19. lipnja 2016. u 08:00 34 komentara 9572 prikaza
Damir Habijan
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell

Damir Habijan, 34-godišnji pravnik i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Varaždina, iščekuje odluku vrha stranke o svojoj političkoj sudbini nakon što je javno pozvao Tomislava Karamarka da ode iz Vlade. Jeste li požalili što ste javno od šefa svoje stranke zatražili da ode iz Vlade?

Smatram da je moja obveza kao novog predsjednika Gradskog odbora da budem vjerodostojan pred Varaždinkama i Varaždincima te prema članovima. Prema tome, ne možemo svoje stavove kreirati po potrebi, već ih moramo iznijeti u vrijeme kad su aktualni. Moj je prijedlog bio u dobroj vjeri, zato da se kriza vlasti što prije riješi i da ne dovede do novih izbora. Na žalost, rasplet je, kako sada stvari stoje, loš. O samoj ostavci Karamarka nemam komentara, a pad Vlade rezultat je nedovoljnog angažmana aktera i stvarne volje da se iznađe rješenje, koje je bilo moguće, za krizu vlasti. Loša poruka građanima.

Damir Habijan Damir Habijan Predsjednik varaždinskog HDZ-a: Ne mislim podnositi ostavku! Damir Habijan Damir Habijan: 'Nije točno da iza mog poziva Karamarku da odstupi stoji Milijan Brkić' varaždinski HDZ Varaždin Damir Habijan: Tražimo ostavku Tomislava Karamarka!

Hoćete li podnijeti ostavku, kako je to zatražio glavni tajnik stranke?

Ostavku nisam podnio, ostajem kod svog stava, koji je sad bespredmetan s obzirom na događaje koji su slijedili. Dao sam svoj mandat na raspolaganje Gradskom odboru, o čemu će članovi odlučivati u ponedjeljak. Nisam s njima o tome razgovarao kako ne bih utjecao na njihovu odluku. Neka odluče po svojoj savjesti. Što se tiče kandidature za gradonačelnika, odluku će donijeti stranačka tijela, ima za to vremena..

Jeste li se u međuvremenu čuli s Miloševićem, kakvu odluku vrha stranke očekujete?

Održali smo jedan sastanak, čiji sadržaj ne želim prepričavati jer to nije korektno. Mogu samo reći da sam i nakon sastanka ostao pri svome stavu. Prihvaćam svaku odluku stranke kakva god bila. Ponavljam, moj istup bio je vođen mišlju da neke stvari moramo riješiti na dobrobit građana, ali i stranke.

Koprivnica: Gotovo stopostotni odaziv građana na cijepljenje Pfizer cijepivom
JEDNO ZABRINJAVA
Član vladinog Znanstvenog savjeta otkrio koliko smo sigurni nakon cijepljenja
Boris Miletić
INTERVJU
„Čovjek koji prestane biti čovjek, izgubio je smisao“
 • Avatar bosanac1951
  bosanac1951:

  Ne daji ostavku, ne mogu ti ništa...Rekao si istinu.

 • dobarsavjet:

  Tjerajte sve one koji misle svojom glavom van, a ostavite Karamarka da vas do kraja uništi.

 • Avatar dobry
  dobry:

  Gospodine Habijan, glasovi razuma (i političke logike) u HDZ-ju nisu dobro došli, pogotovu ako su sa sjevernog, "austrougarskoga" dijela Hrvatske i to treba da vam je jasno. No nije mi jasno, kako osobe kao što ste vi mogu biti članovi ... prikaži još! stranke u kojoj gmižu i egzistiraju spodobe tipa, Šuker, Jandrković, Milinović, Milošević, hercegmafijaši i intelektualno podkapacitirani vel.eizd.ajn.ici...oni koji šuruju i sklapaju koalicije sa Bandićem ili Tepešom...