Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Damir Habijan

Razgovarao sam s Miloševićem, ali ostavku neću dati

Damir Habijan
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
19.06.2016.
u 08:00

Dao sam svoj mandat na raspolaganje Gradskom odboru, o čemu će članovi odlučivati u ponedjeljak.

Damir Habijan, 34-godišnji pravnik i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Varaždina, iščekuje odluku vrha stranke o svojoj političkoj sudbini nakon što je javno pozvao Tomislava Karamarka da ode iz Vlade. Jeste li požalili što ste javno od šefa svoje stranke zatražili da ode iz Vlade?

Smatram da je moja obveza kao novog predsjednika Gradskog odbora da budem vjerodostojan pred Varaždinkama i Varaždincima te prema članovima. Prema tome, ne možemo svoje stavove kreirati po potrebi, već ih moramo iznijeti u vrijeme kad su aktualni. Moj je prijedlog bio u dobroj vjeri, zato da se kriza vlasti što prije riješi i da ne dovede do novih izbora. Na žalost, rasplet je, kako sada stvari stoje, loš. O samoj ostavci Karamarka nemam komentara, a pad Vlade rezultat je nedovoljnog angažmana aktera i stvarne volje da se iznađe rješenje, koje je bilo moguće, za krizu vlasti. Loša poruka građanima.

Hoćete li podnijeti ostavku, kako je to zatražio glavni tajnik stranke?

Ostavku nisam podnio, ostajem kod svog stava, koji je sad bespredmetan s obzirom na događaje koji su slijedili. Dao sam svoj mandat na raspolaganje Gradskom odboru, o čemu će članovi odlučivati u ponedjeljak. Nisam s njima o tome razgovarao kako ne bih utjecao na njihovu odluku. Neka odluče po svojoj savjesti. Što se tiče kandidature za gradonačelnika, odluku će donijeti stranačka tijela, ima za to vremena..

Jeste li se u međuvremenu čuli s Miloševićem, kakvu odluku vrha stranke očekujete?

Održali smo jedan sastanak, čiji sadržaj ne želim prepričavati jer to nije korektno. Mogu samo reći da sam i nakon sastanka ostao pri svome stavu. Prihvaćam svaku odluku stranke kakva god bila. Ponavljam, moj istup bio je vođen mišlju da neke stvari moramo riješiti na dobrobit građana, ali i stranke.

Komentara 34

Avatar bosanac1951
bosanac1951
08:56 19.06.2016.

Ne daji ostavku, ne mogu ti ništa...Rekao si istinu.

DO
dobarsavjet
09:42 19.06.2016.

Tjerajte sve one koji misle svojom glavom van, a ostavite Karamarka da vas do kraja uništi.

Avatar dobry
dobry
09:41 19.06.2016.

Gospodine Habijan, glasovi razuma (i političke logike) u HDZ-ju nisu dobro došli, pogotovu ako su sa sjevernog, "austrougarskoga" dijela Hrvatske i to treba da vam je jasno. No nije mi jasno, kako osobe kao što ste vi mogu biti članovi stranke u kojoj gmižu i egzistiraju spodobe tipa, Šuker, Jandrković, Milinović, Milošević, hercegmafijaši i intelektualno podkapacitirani vel.eizd.ajn.ici...oni koji šuruju i sklapaju koalicije sa Bandićem ili Tepešom...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije