Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika šteta

Ravnateljstvo civilne zaštite oglasilo se o olujnom nevremenu: Zahvatilo je pet županija

Nevrijeme praćeno  jakim vjetrom zahvatilo Sela, intervenirali vatrogasci
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/3
25.05.2022.
u 23:29

Zaprimljene su dojave o oštećenim krovovima, srušenim stablima na prometnicama i oštećenim osobnim vozilima.

Olujno nevrijeme praćeno vjetrom, kišom i tučom zahvatilo je u srijedu čak pet županija, izvijestilo je večeras Ravnateljstvo civilne zaštite po čijim su podacima zaprimljene dojave o oštećenim krovovima, srušenim stablima na prometnicama i oštećenim osobnim vozilima.

U popodnevnim satima nevrijeme je zahvatilo dijelove Krapinsko-zagorske, Varaždinske, Međimurske i Koprivničko-križevačke županije, a u večernjim satima i Sisačko-moslavačku županiju, objavilo je Civilna zaštita na svojim internetskim stranicama. Županijski centri 112 zaprimili su dojave o oštećenim krovovima, oštećenim limovima i crijepovima na gospodarskim objektima te dojave o srušenim stablima na prometnicama i oštećenim osobnim vozilima. Sve nadležne službe su na terenu i nastoje što brže sanirati štetu.

Nevrijeme je zahvatilo Hum na Sutli, Varaždin, Veliki i Mali Bukovec, Petrijanec, Vinicu, Donja Voća, Sveti Đurđ, Mursko Središće, Prelog, Malu Suboticu, Orehovicu, Sveti Martin na Muri, Svetu Marija, Donju Dubravu, Gredu Sela i Odru Sisačku. Nevrijeme je zahvatilo područje uz granicu sa Slovenijom u Krapinsko-zagorskoj županiji, više općina i gradova u Varaždinskoj te dio Međimurske županije, a najviše su stradala područja Velikog Bukovca u Varaždinskoj i Huma na Sutli u Krapinsko-zagorskoj županiji.

VIDEO Tuča u Međimurju

Krapinsko-zagorski, varaždinski i međimurski župani najavili utvrđivanje šteta te prema njima donošenje daljnjih odluka o proglašenju elementarnih nepogoda. Stradalo područje u općini Veliki Bukovec, gdje je padala tuča i veličine teniskih loptica, obišao je varaždinski župan Anđelko Stričak. Na području općine je smješteno 40 posto hrvatske proizvodnje cvijeća, a nakon nevremena niti jedan plastenik i staklenik nije ostao neoštećen.

- Mještani kažu da se takvog nevremena ne sjećaju. Tuča je oštetila doslovno svaki krov, plastenike, staklenike, usjeve. Uništena je gotovo polovica hrvatske proizvodnje cvijeća - izjavio je Stričak koji je najavio procjenu šteta te proglašenje elementarne nepogode.

- Kad se vidi koliko su plastenici uništeni, sreća je da nije bilo ozlijeđenih - dodao je Stričak.

25.05.2022.,Sela - Oko 19 sati jako nevrijeme praceno jakim vjetrom zahvatilo je Sela pri cemu je stradalo nekoliko krovova na kucama i igraliste lokalnog nogometnog kluba. Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

U Krapinsko-zagorskoj županiji najgore je prošlo područje Huma na Sutli. Ogromna šteta na krovovima, nasadima i automobilima Župan Željko Kolar izjavio je Hini daje teško procijeniti štetu, ali je sigurno ogromna - prije svega na krovovima, krovnim prozorima, ogromnom broju automobila dok je šteta na poljoprivrednim nasadima koje je tuča zahvatila uz Sutlu, uz Sloveniju totalna. Štete su nastale i na objektima tvrtki Vetropack Straža i OMCO.

Načelnik Općine Hum na Sutli Zvonko Jutriša rekao je da se ne sjećaju takve tuče na tom području.

- Vatrogasci pokušavaju zatvorit rupe na krovovima. Na cesti je granja i drveća kao u priči. Usjeve u vrtu i voćnjaku možemo zaboraviti - rekao je Načelnik Općine Hum na Sutli.

Nevrijeme je pogodilo i dio Međimurske županije čiji je župan Matija Posavec rekao da je u pojedinim mjestima padala tuča veličine oraha. Službe su poslane na teren, a vatrogasci uklanjanu srušena stabla na cestama.

VIDEO Nevrijeme praćeno jakim vjetrom zahvatilo Sela, intervenirali vatrogasci

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije