Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stiglo nevrijeme

U Podravini padala tuča veličine manjih jabuka, a kod Siska vjetar čupao krovove, drvo palo na vrtić

Foto: epodravina/sisak.hr
1/8
Autori: Vecernji.hr, Hina
25.05.2022.
u 21:22

Posebno su na udaru bila sela uz Dravu i Šodericu, odnosno Legrad, Đelekovec, Selnica Podravska

Nakon što je veliko nevrijeme pogodilo sjeverozapadne krajeve kreće se prema istoku Hrvatske, a nije zaobišlo niti Podravinu. Tuča je poharala pojedine predjele Podravine, piše epodravina.

Posebno su na udaru bila sela uz Dravu i Šodericu, odnosno Legrad, Đelekovec, Selnica Podravska, no žale se i mještani Molvi i Borovljana. Društvene mreže pune su fotografija, mnogi se žale i na štetu, a prave posljedice tek će se vidjeti.

25.05.2022.,Sela - Oko 19 sati jako nevrijeme praceno jakim vjetrom zahvatilo je Sela pri cemu je stradalo nekoliko krovova na kucama i igraliste lokalnog nogometnog kluba. Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Kažu da je tuča bila veličine oraha, a negdje čak i veličine manjih jabuka. Koprivnicu i Križevce je ovaj put nevrijeme zaobišlo.

Jaka kiša i tuča veličine oraha padala je i na području Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-zagorske županije. Tuča je zahvatila i područje grada Varaždina, a najgore je na istoku Varaždinske županije u Općini Veliki Bukovec gdje su oštećeni brojni objekti.

Načelnik Franjo Vrbanić izjavio je za Hinu da je nevrijeme općinu zahvatilo nešto prije 18 sati.

- Mislim da nema kuće i gospodarskog objekta, plastenika, staklenika koji nema štete, a štete su nemjerljive jer je padala tuča gotovo veličine naranđe. Upravo pregledavamo teren. Nažalost nije dobro. Čekamo župana, obavijestili smo sve ostale službe i vidjet ćemo nakon obilaska terena točno što ćemo i otkuda krenuti. Nema objekta koji nije oštećen - rekao je Vrbanić.

25.05.2022.,Sela - Oko 19 sati jako nevrijeme praceno jakim vjetrom zahvatilo je Sela pri cemu je stradalo nekoliko krovova na kucama i igraliste lokalnog nogometnog kluba. Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Iz Centra 112 u Krapinsko-zagorskoj županiji navode da od građana dobivaju pritužbe i dojave o oštećenim krovovima i razbijenim automobila, a da je najgore prošla općina Hum na Sutli. Nevrijeme je prema informacijama s terena također zahvatilo Pregradu te područje općine Đurmanec, točnije Macelj. Prema neslužbenim informacijama tuča veličine teniskih loptica nanijela je velike štete na usjevima.

VIDEO Tuča u Međimurju

Veliko nevrijeme praćeno olujnim vjetrom pogodilo je kasno poslijepodne i nekoliko sisačkih prigradskih naselja. Prema informacijama zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe grada Siska Miroslava Goluba, oštećena su tri krovišta u Selima i Odri te električni vodovi u Gredi zbog čega se zapalilo krovište jedne obiteljske kuće.

U Selima je drvo palo na dječji vrtić. Na terenu su pripadnici JVP-a i vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Sela, Odre, Grede i Jazvenika koji rade na otklanjanju nastalih oštećenja.


 
Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
07:11 26.05.2022.

Nema Dudeka.. da gađa toču protugradnim raketlinom..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije