Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEVRIJEME POGODILO SJEVER HRVATSKE

'Strava, padala je tuča veličine krumpira. U središtu općine svi auti su razbijeni'

Foto: Ivica Beti
1/4
25.05.2022.
u 19:20

- Petnaest godina nije bilo ovakvog nevremena u Varaždinu - rekla je Varaždinka i dodala sa su štete na voću i povrću sigurno velike.

Veliko nevrijeme pogodilo je poslijepodne sjeverne krajeve Hrvatske te nenijelo veliku štetu. U Varaždinu i dijelovima Krapinako-zagorske županije padala je tuča veličine oraha.

 - Mislim da 15 godina nije bilo ovakve tuče u Varaždinu - rekla je Varaždinka i dodala sa su štete na voću i povrću sigurno velike. Napokon je, požalila se, proljeće prošlo bez mraza koji bi uništio voćke kao što je to bilo prijašnjih godina, a sad je tuča poharala voćnjake.

U Prelogu u Međimurju tuče nije bilo godinama, a sad je pala tri puta u pola sata, a oko 17 sati nevrijeme je zahvatilo i Orehovicu u gdje je također padala tuča.

Pogođeno je i područje Huma na Sutli, a portal Zagorje International objavio je fotografije automobila kojima je tuča razbila vjetrobranska stakla.

Foto: Zagorje International

– Strava i užas. U životu to nisam vidio, padala je tuča veličine krumpira. U centru općine su svi auti razbijeni, to nije za popravljati, samo za mijenjati. Imali smo taman Općinsko vijeće, svima su nam auti razbijeni – rekao je za portal Zagorje International načelnik Huma na Sutli Zvonko Jutriša.

Podsjećamo, kako smo ranije pisali, da bi grmljavinsko nevrijeme nakon sjevernih krajeva moglo zahvatiti i Slavoniju prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Ujedno, Hrvatski Telekom obavijestio je svoje korisnike da zaštite svoju opremu. 

– Danas se očekuje grmljavinsko nevrijeme na vašem području. Kako biste zaštitili svoje uređaje, preporučujemo da isključite telefonski i strujni kabel iz utičnice – naveli su.

Ključne riječi

Komentara 16

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
20:07 25.05.2022.

užasne scene Zagorje doživljava već godinama. Godinama se upozorava da tuča hara otkako je ukinuta protugradna obrana. No, ljudi iz zagreba šute. Kažu "Osigurjate se i mirno spavajte". Pa pitao bih te zagrepčane, jesu li mirno i osigurano spavali 23. ožujka 2020. godine? Onaj tko se zalaže za osiguranje, taj je podržavatelj velike pljačke. Daj uplati za ovo, daj uplati za ono, tamo, simo, a kad treba isplatiti, e onda nema... Popapala maca... Užas! Nije ih briga za tamo neko Zagorje. Osim kada ga treba ismijavati, onda im Zagorje prvo padne na pamet.

KA
kažemja
18:48 25.05.2022.

Toga će biti sve više i sve češće.I onda kad nekoga pitam zašto nema kasko mi se smije ....kaj da bezveze plaćam i bacam novce .

Avatar Zbregov
Zbregov
19:56 25.05.2022.

mnogi auti nahebali....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije