Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U oku kamere

Ravnatelji uvode videonadzor, učenici ne žele Big Brother

Učenici
Marko Lukunić
11.05.2010.
u 15:50

Za primjerom Medicinske škole i Prve sušačke hrvatske gimnazije mogle bi se uskoro povesti još dvije riječke srednje škole.

Iako u Prvoj sušačkoj hrvatskoj gimnaziji i Medicinskoj školi, nakon što je prošli tjedan na hodnicima zgrade, ali i na pročelju postavljeno petnaest videokamera, traje “eksperimentalno razdoblje” privikavanja učenika na stalni nadzor, a za njihovim primjerom bi se uskoro mogle povesti i Gimnazije Andrije Mohorovičića i Prva riječka hrvatska gimnazija. Učenici, čije se mišljenje pri uvođenju kamera nije uvažavalo, podijeljeni su. Jedni kažu da se zbog videonadzora osjećaju sigurnije u zgradi kroz koju dnevno prođe više od 1500 ljudi, a drugi su se odmah potužili ravnateljici Đuditi Franko, ističući da je odluka donesena jednostrano i nepravedno.

Učenici Medicinske škole, koja s gimnazijom dijeli zgradu, kažu da su spremni prosvjedovati ako ih nastavi pratiti oko kamere. Ravnateljica Franko učeničke reakcije smatra pretjeranima te navodi kako je glavni razlog što su uvedene nove mjere zaštita imovine i ljudi.

– Sama zgrada je spomenik kulture, vrijedna baština o kojoj se valja brinuti, a vodimo i mali rat s grafiterima. Važna nam je i sigurnost djece. U dogovoru smo odlučili iskoristiti mogućnosti koje nam se pružaju kako bismo se prilagodili vremenu u kojem živimo. U inozemstvu je to uobičajeno – zaključuje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije