Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEZ MILOSTI U JAPANU

Ravnatelj srednje škole točio više kave nego što je platio, odmah dobio otkaz

Smart Coffee coffee space in Moscow
Foto: Artyom Geodakyan/NEWSCOM
1/2
04.02.2024.
u 10:18

Rekao je da je u lipnju prošle godine shvatio da zaposlenici trgovine nisu obraćali pažnju kada bi on koristio samoposlužni aparat za kavu i točio kavu od 1,16 eura, iako je platio samo čašu od 0,69 eura.

Ravnatelj srednje škole u Japanu dobio je u utorak otkaz nakon što je uhvaćen kako si uzima više kave nego što je platio u trgovini prehrambenih proizvoda, piše Business Insider.

Nije navedeno ime 59-godišnjeg muškarca koji je priznao da si je tijekom pauza za ručak točio veće kave nego što je platio, izvijestila je lokalna televizija Yomiuri TV. Rekao je da je u lipnju prošle godine shvatio da zaposlenici trgovine nisu obraćali pažnju kada bi on koristio samoposlužni aparat za kavu i točio kavu od 1,16 eura, iako je platio samo čašu od 0,69 eura.

Ravnatelj je rekao da si je tijekom godine još sedam puta točio "dodatnu kavu", i to je radio sve dok ga u prosincu nije uhvatio prodavač u trgovini u gradu Takasago. Zbog svojeg prijestupa dobio je otkaz.

Ravnatelj se ispričao učenicima i njihovim obiteljima, rekavši da je njegova uloga bila voditi primjerom i poticati disciplinu, što on nije učinio. Lokalni tužitelji odlučili su ne podići optužnicu protiv ravnatelja.

VEZANI ČLANCI:

Inače, ovo nije prvi put da su u Japanu uhvaćeni kupci u trgovinama hrane koji su pokušavali dobiti više kave na prevaru.

U siječnju 2021. godine policija u gradu Kumamoto uhitila je 60-godišnjeg muškarca optuženog da je više puta točio kavu latte od 1,25 eura u čašu za kavu od 0,65 eura, izvijestio je The Japan Times.

VIDEO Kupujete li 'domaće' trešnje? 'Još jedna prevara potrošača. Ljudi lažu'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije