Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIJEPA GESTA

Ravnatelj napisao pismo učenicima i roditeljima i postao viralan hit!

profesorica
Foto: Getty Images
06.06.2019.
u 09:48

Ako vaše dijete dobije odlične ocjene na kontrolnom, radujte se, to je sjajno. Međutim, ako ocjene ne budu dobre, molim vas, nemojte zbog njih potkopati samopouzdanje svom djetetu, nemojte samljeti njegovo dostojanstvo, napisao je ravnatelj

Izreke kako je đačko pa i studentsko doba najljepše doba života dolaze najčešće od onih koji su već davno prošli to razdoblje. Učenicima i studentima koji prolaze kroz to često se ne čini tako. Ispiti, traženje vlastitog ja, društvena pripadnost pa i nepredvidiva budućnost česta su pitanja koja muče mlade koji se pokušavaju afirmirati u svijetu odraslih.

Ravnatelj jedne škole pokušao je umiriti učenike, ali i njihove roditelje koji svojim najdražima nerijetko nameću što bi trebali biti u životu. Iako je pismo staro, valja podsjetiti na poruku koju čelnik jedne škole šalje svima koji se traže, prenosi Abeceda roditeljstva.

Pismo prenosimo u cijelosti:

Dragi roditelji,

približava se vrijeme ispita. Znam da ste zabrinuti i želite da vaše dijete bude uspješno. 

Volio bih, međutim, kada biste razmisliti o tome da među djecom koja pristupaju ispitima ima budućih umjetnika kojima matematika možda neće biti bitna u životu.

Ima i budućih poduzetnika, kojima za uspjeh u poslu zaista nije bitna ni povijest, ni književnost.

Ima i budućih glazbenika kojima stvarno nikada neće trebati kemija.

Ako vaše dijete dobije odlične ocjene na kontrolnom, radujte se, to je sjajno. Međutim, ako ocjene ne budu dobre, molim vas, nemojte zbog njih potkopati samopouzdanje svom djetetu, nemojte samljeti njegovo dostojanstvo. Recite mu da je sve u redu, da ima pravo dobiti lošu ocjenu. Da je riječ samo o jednom ispitu, a da ga u životu čekaju puno važnije stvari u kojima će se dokazivati.

Recite mu, bez obzira koju ocjenu je dobilo, da ga volite i da ga ne osuđujete. 

Molim vas, recite tako svojoj djeci i pratite kako će osvojiti svijet. Ne dopustite da im jedan ispit ili jedna loša ocjena oduzmu snove i zanose. Recite im, na kraju, da ne moraju biti liječnici ili inženjeri da bi bili sretni.

Srdačno,

Vaš ravnatelj

Ključne riječi

Komentara 4

UM
Umjereni
10:11 06.06.2019.

Ovo je udžbenički primjer za fake news, što se odmah vidi kad se pogleda tko je potpisnik teksta. Ova ista vijest je bila i prošle godine pred kraj školske godine. Večernjakovci, pokažite barem minimum poštovanja prema svojim čitateljima.

GA
Gajger
10:09 06.06.2019.

Recite djeci da ne gube vrijeme na ocjene i učenje jer ni dobre ocjene ni znanje ne donose sreću. Recite im da su oni najpametniji i najvredniji bez obzira što radili i kakve rezultate imali, a da su profesori samoo jetki životni gubitnici koje ih sile učiti potpuno nepotrebne stvari. Recite im da se učlane u odgovarajuću stranku i pratite kako osvajaju svijet. A ako već i ne uspiju u osvajanju svijeta, stranka moći pogurati da jednog dana postanu barem ravnatelji kakve škole.

DU
Deleted user
13:07 06.06.2019.

Nema veze za ocjene, bitno je da se zabavljaju i da su sretni i lajkaju što više po fejsbuku. Ostaje im još uvijek džoker, da se učlane u HDZSDP organizaciju i kupe diplomu... A ako i to propadne ima posla u Irskoj, tolike pubove treba pomesti ili u Njemačkoj tolike stare njemačke stražnjice čekaju pranje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije