Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pilot-projekt

Brodski đaci pripremaju se za zvanje 3D dizajnera

Slavonski Brod: Pilot projekt testiranja i obuke učenika za rad na 3D printerima
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/13
01.06.2019.
u 13:46

– Svijet ide dalje, sve više se koristi 3D tehnologija. Ja sam si već prvog dana obuke kod kuće skinuo program za 3D modeliranje i sam napravio kockicu za igru “Čovječe, ne ljuti se” – kaže učenik drugog razreda Tihomir Lukač

U brodskoj Industrijsko-obrtničkoj školi započela je provedba pilot-projekta testiranja i obuke učenika za rad na 3D printerima. Cilj obuke je upoznavanje učenika s novim tehnologijama i besplatnim open-source programima koje mogu skinuti na internetu i uz pomoć njih modelirati različite predmete. U drugoj fazi predviđeno je i uvođenje novog zanimanja, 3D dizajnera, koje će biti potrebno na tržištu rada.

– Svijet ide dalje, sve više se koristi 3D tehnologija. Ja sam si već prvog dana obuke kod kuće skinuo program za 3D modeliranje i sam napravio kockicu za igru “Čovječe, ne ljuti se” – kaže učenik drugog razreda Tihomir Lukač. Brodski su srednjoškolci već isprintali razne predmete poput stalka za mobitel, zviždaljke, malog plastičnog psića, zupčanika, a posebno za ovu priliku i 3D znak Večernjeg lista.

Slavonski Brod: Pilot projekt testiranja i obuke učenika za rad na 3D printerima
1/13

– Prije ove edukacije doista nisam znao da se u 3D printanju može koristiti i beton i da se printati može doslovno sve, čak i kuće i zgrade – dodaje Mihael Krznarić. Profesori koji vode obuku znanje iz tog područja stekli su u Italiji i Španjolskoj u sklopu europskog projekta 3D4VET (trodimenzionalno printanje za strukovno obrazovanje).

– Učenici će steći temeljna znanja da mogu samostalno dizajnirati, prilagoditi predmete i podesiti ih za ispis na 3D pisaču. To će im znanje itekako koristiti – ističe prof. Darko Samardžija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije