Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nikad gore

Prijeti opasnost od bankrota: Za sto kilograma nude nam koliko košta pet kugli sladoleda na Jadranu

07.07.2023.
u 06:21

Što će se dogoditi ne ispuni li Vlada zahtjeve hrvatskih ratara o "odšteti" od barem 300 eura po hektaru, teško je reći. No voda je ratarima došla do grla

Ključne riječi

Komentara 16

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
06:52 07.07.2023.

Ratarima, stočarima i drugim proizvođačima dosta je lažnih poticaja onima koji ništa ne proizvode. Izgleda da je taj sustav nabacivanja novca onima koji nemaju što ponuditi tržištu a dobivaju poticaje bez obzira što nisu ništa proizveli jako pogrešan. I treba se držati plodoreda i proizvodnje koja zahtjeva mnogo više rada od pšenice. I onoga što tržište traži. Ali ne, mi danas uvozimo sve i svašta, odasvud, a poljoprivredna infrastruktura i organizacija (skladišta, hladnjače, otkupne stanice, otkup na vratima. ...) nisu razvijeni a probleme rješavamo skupim kemikalijama ili podvalama bio proizvoda koji to često puta nisu. Afera s medom imamo svake godine, laboratorijska mreža je u povojima, sustav upravljanja kvalitetom svodi se na koruptivne djelatnosti. Otišli smo u krivom smjeru gdje se rad i kvaliteta ne cijene. I naravno, u godini s više kiše, a kiša je blagodat, nastaju reakcije kojih ne bi bilo da poljoprivreda ima ima kvalitetno vodstvo. Ali gle, korupcija i nestručnost vode hrvatsku poljoprivredu!

AX
Axe
07:39 07.07.2023.

Da li ćemo uvesti pšenicu iz Ukrajine? Treba ljudima pomoći, ali ne na vlastitu štetu. Platite ljudima koji rade i prestanite davati poticaje koji imaju zapuštenu livadu, a na papiru proizvode zlatne jabuke.

OT
otrovnijezik
06:50 07.07.2023.

Slava Bruxellesu i euru. Sada smo razvijeni i spadamo u gornji dio tablice pa ne možemo imati cijene sa dna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije