Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POKLADNE SVEČANOSTI

'Rastava braka' u malome selu u Požeškoj kotlini

Bzenica
Foto: Dušan Mirković/PIXSELL
1/5
24.02.2014.
u 16:59

Tijekom brakorazvodne parnice uzrokovane suvremenim načinom života supruge u slavonskom selu bilo je niz međusobnih optužbi supružnika, a bili su uključeni odvjetnici

Malo selo Bzenica pokraj Pleternice uz sudjelovanje susjeda iz obližnjih Sulkovaca već nekoliko godina priređuje zanimljive programe u sklopu pokladnih svečanosti. Po četvrti puta njih tridesetak priredili su osebujan nastup i to bez ulaganja dodatnih novčanih sredstava za kostime i opremu. Ovaj puta priredili su cijelu sudsku trakavicu vezanu uz rastavu braka, a za tu priliku njihov je društveni dom u Bzenici nakratko pretvoren u sudnicu.

Tijekom te brakorazvodne parnice uzrokovane suvremenim načinom života supruge u slavonskom selu bilo je niz međusobnih optužbi supružnika, a bili su uključeni odvjetnici, svjedoci i naravno sudski vještaci! Ova skupina sa dva je sa traktora i prikolicama potom otišla na Maskenbal u Pleternici.

- Nakon ročišta u domu u Bzenici glavna rasprava je bila pred zgradom gradske uprave u Pleternici gdje su djeca supružnika počela plakati, a uvečer u kino dvorani na pokladnoj priredbi grada Pleternice uz glazbu Gaše i njegove grupe ipak je došlo do pomirenja - kaže nam Milunka Oreč, jedna od organizatorica ovogodišnje pokladne skupine. Na kraju je poruka sudskog vijeća bila da bi mi bili sretnije društvo kada bi se sve parnice završavale na ovakav način.

>>Maskirana čerga bježi pred EU tražeći gdje mogu raditi "na crno"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije