Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Raskol u Domovinskom pokretu: Vidović Krišto i Milan Vrkljan napuštaju stranku

"Nažalost, duboka država je ponovno djelovala, tako da smo Karolina Vidović Krišto i ja bili primorani napustiti Klub zastupnika Domovinskog pokreta", napisao je Vrkljan
05. siječnja 2021. u 15:26 136 komentara 19602 prikaza
Foto: Pixsell

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Milan Vrkljan na svom Facebook profilu objavio kako su on i Karolina Vidović Krišto, također saborska zastupnica Domovinskog pokreta, odlučili napustiti Klub zastupnika te stranke.

Kao razlog odlaska naveli su da su već mjesecima izloženi različitim pritiscima i spletkarenjima unutar stranke i da je 'duboka država ponovno djelovala' te su bili primorani napustiti stranku.

Zagreb: Miroslav Škoro o Danu borbe protiv korupcije Nejasno je li desnica uopće pokušala pregovarati o zajedničkom izlasku na izbore Domovinski pokret tvrdi da Most s njima ne želi, a oni tvrde da ih nitko nije ni zvao

Vrkljanovu objavu prenosimo u cijelosti: 

"Dragi prijatelji,

Nažalost, duboka država je ponovno djelovala, tako da smo Karolina Vidović Krišto i ja bili primorani napustiti Klub zastupnika Domovinskog pokreta.

Razlika u pogledima Karoline Vidović Krišto i mene s jedne, te Miroslava Škore i Marija Radića s druge strane, je u tome da mi smatramo da su potrebne korijenite političke promjene u hrvatskom društvu, te da tim promjenama mora biti podređen cjelokupni politički rad. Te promjene su moguće ukoliko se stvori jaka politička opcija, vjerodostojna u svom političkom djelovanju, bez ikakvih trgovačko-nagodbenjačkih motiva.

Zbog kontejnera Ministarstvo oštro odgovorilo Domovinskom pokretu: Parazitirate na sijanju panike i straha

Zbog djelovanja na istinskim promjenama u Hrvatskoj, Vidović Krišto i ja smo već nekoliko mjeseci izloženi različitim pritiscima i spletkarenjima unutar Domovinskog pokreta kako bi nas se ušutkalo i spriječilo u političkom radu.

U više sam navrata u razgovoru s Miroslavom Škorom, i na ovom mjestu isticao minimum političkih standarda ispod kojih osobno ne ću ići. Mi ćemo nastaviti svoje političko djelovanje, a osnovni politički motiv jest stvaranje socijalne i pravedne hrvatske države, države funkcionalne vladavine prava u kojoj su svi građani jednaki pred zakonom.

Bivšim kolegama u klubu Domovinskog pokreta želimo sve najbolje u osobnom i političkom životu. O svim detaljima Karolina Vidović Krišto i ja javnost ćemo obavijestiti na konferenciji za medije, o kojoj ćemo vas pravodobno obavijestiti.

Dragi prijatelji, Nažalost, duboka država je ponovno djelovala, tako da smo Karolina Vidović Krišto i ja bili...

Posted by Milan Vrkljan on Tuesday, January 5, 2021

Vijest o raskolu u Domovinskom pokretu uskoro je stigla i iz same stranke:

Dragi prijatelji, građani, simpatizeri, članovi, mediji.

Saborski zastupnik Milan Vrkljan i nezavisna zastupnica Karolina Vidović Krišto odlučili su napustiti Klub zastupnika Domovinskog pokreta, a o tome su javnost, vodstvo Domovinskog pokreta i sve druge članove Kluba obavijestili putem objave na Facebooku.

Klub zastupnika Domovinskog pokreta nastavit će funkcionirati s deset članova na ostvarenju naše ideje o rušenju duopola i duboke države, o vraćanju hrvatske države narodu i ujedinjenju srodnih političkih snaga.

Zagreb: U Sevetama održana konferencija za medije Domovinskog pokreta TRAŽE ODGOVOR NADLEŽNIH Domovinski pokret: Iz povjerljivih izvora doznali smo gdje su kontejneri iz Gunje

Milan Vrkljan, čovjek bez izbornog legitimiteta i talac Vilija Beroša, već duže vrijeme u dogovoru s vrhom HDZ-a priprema udar na DP, a Karolina Vidović-Krišto je tek kolateralna žrtva, koju je vješto izmanipulirao.

Nadamo se da dr. Vrkljan i Vidović Krišto neće postati prvi žetončići HDZ-a. Želimo im svu sreću u budućem političkom i osobnom životu. Ako imamo isti cilj i dobre namjere, putevi će nam se opet spojiti - stoji u priopćenju.

Dragi prijatelji, građani, simpatizeri, članovi, mediji. Saborski zastupnik Milan Vrkljan i nezavisna zastupnica...

Posted by Domovinski pokret on Tuesday, January 5, 2021
Viralni recept
Recept za pečeni krumpir 'srušio' internet: Ova metoda i začini spoj su koji čine savršenstvo
PRIPREMA VOZILA
Doznajte kako kvalitetno pripremiti vozilo za zimsku vožnju i osvojite vrijedne nagrade
  • sambo:

    Sad će kvazihadezeovci padat u trans od pljuvačine...

  • press2020:

    Karolina Vidović Krišto jedna od najbolih, ako ne i najbolja politička osoba u RH. Razloge napuštanja kluba DP-a jedino zna ona, a ostali se neka zapitaju o svojim namjerama.

  • konzervativni_preporod:

    Hdz-sdp duboka država opet djeluje.. znači stvarno se boje domovinskog pokreta i žele ga pod svaku cijenu uništiti jer domovinski pokret je prva ozbiljna prijetnja vječnoj vladavini preobučenih komunista