Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gradski proračun

Rashodi će i u 2013. premašiti prihode Grada Vukovara

'plu..zgb...15.11.2007. vukovar. . . vodotoranj. . . dunav snimio:boris scitar'
Boris Ščitar/VLM/PIXSELL
18.12.2012.
u 09:56

Planirani prihodi u idućoj godini iznose više od 205 milijuna kuna dok su planirani rashodi 226 milijuna kuna

Većinom glasova članova Gradskog vijeća Vukovara u utorak je izglasovan gradski proračun za 2013. godinu. Planirani prihodi u idućoj godini iznose više od 205 milijuna kuna dok su planirani rashodi 226 milijuna kuna.

Za ovakav proračun su glasovali vijećnici SDP-a i SDSS-a dok su ostale političke opcije koje participiraju u vijeću (HDZ, HSP dr. Ante Starčević i nezavisni vijećnici) bili protiv. Prethodno je, također većinom glasova, izglasovan rebalans gradskog proračuna za godinu na izmaku. Rebalansom je porračun sa planiranih 227,5 milijuna kuna smanjen na 146 milijuna kuna.

Posljednja ovogodišnja sjednica Gradskog vijeća ostat će zapamćena i po novom odnosu snaga u Gradskom vijeću i to svega šest mjeseci prije izbora. Naime, troje nekadašnjih članova SDP-a (Zdravko Dedić, Vinko Erak i Elvira Dejak) i službeno su postali nezavisni vijećnici. Slobodan Ristić je još ranije iz HDZ-a prešao u SDP. Poslije najnovijih stranačkih rošada SDP ima 11 vijećnika, HDZ 8, SDSS 5, HSP dr. Ante Starčević 3 a tri su i Nezavisna vijećnika.

>>Koalicija šest stranaka za Vukovarsko - srijemsku županiju

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Duro
19:02 18.12.2012.

Vrlo zanimljiva matematika u tom proračunu za 2012: rebalans s 227,5 na 146 - a kolkika je prohodvna strana a kolika rashodi, suficit ili deficit ? Što je s sredstvima iz 2011 - navodekako imaju 22 mil. na raspolganju .... a onda biser : u 2013 (koja je kao teška za RH...) planiraju preko 200 , nisu ništa naučili iz rebalansa ili se Željko pouzda u djed Milanovića ... ili šarlatanstvo ili je to poglavarstvo spremno za "propuh" ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije