Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon mnogo prijepor

Radovi na pruzi vrijedni 25 mil. kuna, a rok dovršetka idući svibanj

Vlak Daruvar
Michael Palijan/VLM
21.10.2012.
u 11:27

Obnova dionice od 10,5 kilometara, kako tvrdi HŽ infrastruktura, u najvećoj mjeri bit će obavljena rabljenim materijalom

Ako je vjerovati obećanjima čelnih ljudi HŽ infrastrukture, od svibnja naredne godine Daruvar bi trebao ponovno imati željezničku vezu s ostatkom Hrvatske. Nakon mnogo prijepora počela je obnova 10,5 kilometara pruge između Sirača i Daruvara, dionice prije dvije i pol godine zatvorene pruge između Pčelića i Sirača. U HŽ infrastrukturi navode da će obnova stajati 25 milijuna kuna, a provest će se u najvećoj mjeri rabljenim materijalom. Do tada bi se putnici trebali prevoziti zamjenskim autobusima, oko kojih je također bilo prijepora.

- Početkom prosinca na snagu stupa novi vozni red, u okviru kojeg nema zamjenskih autobusa, pa će valjati lobirati da oni budu uvedeni, jer ima učenika putnika i u poslijepodnevnim smjenama - kaže gradonačelnik Dalibor Rohlik.

Putnici prema Virovitici morat će se strpjeti kako bi i taj krak pruge bio obnovljen. U HŽ-u navode da obnova dijela pruge do Pčelića ovisi o novcu u državnom proračunu. Iako Daruvarčanima obnova pruge zbog roka dovršetka uoči lokalnih izbora sliči na predizborni folklor, ipak se nadaju da obećanje neće biti - ludom radovanje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije