Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Radove na Pelješkom mostu nadzirat će Institut IGH

Na natječaj za taj posao procijenjene vrijednosti 53,5 milijuna kuna stigle su tri ponude
03. travnja 2018. u 16:30 6 komentara 1568 prikaza
Pelješki most
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL

Radove na izgradnji mosta kopno Pelješac s pristupnim cestama nadzirat će Institut IGH s partnerima – Centrom za organizaciju građenja i Investinženjeringom. Tako su odlučile Hrvatske ceste koje su odabrale ponudu tog konzorcija, vrijednu 49,3 milijuna kuna bez PDV-a.

Gradilište mosta Komarna Pelješac Pelješki most Zahtjev Kinezima: Domaćim tvrtkama 40 posto poslova

Na natječaj za taj posao procijenjene vrijednosti 53,5 milijuna kuna, stigle su tri ponude. No ponude tvrtke Lipov Gaj i konzorcija tvrtki Krebs+Kiefer i Geoprojekta su odbijene. Lipov Gaj nije dostavio propisano jamstvo za ozbiljnost ponude dok Krebs+Kiefer i Geoprojekt nisu dokazali tehničku i stručnu sposobnost.

Lipov Gaj je inače ponudio za taj posao 55,6 milijuna kuna, a Krebs+Kiefer i Geoprojekt 52 milijuna kuna. Odbijene tvrtke imaju pravo žalbe Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave. Dok se ne ugovori nadzor, ne mogu ni početi radovi na gradnji Pelješkog mosta.

Pelješki most
1 / 13
Pelješki most
Goran Matešić Kreće gradnja Kinezi će graditi Pelješki most, obje žalbe odbijene Oleg Butković Oleg Butković: 'Ugovor o gradnji Pelješkog mosta potpisat ćemo za 15-ak dana' Župan Dobroslavić: Pelješki most se sad konačno može početi graditi
objavio na Instagramu
Šprajca šefovi snimali kako dolazi na posao, njegova reakcija je urnebesna
HT e-Liga
INTERVJU
'Nakon uspjeha HT e-Lige, još jače ulazimo u e-gaming segment'
 • Aedes2017:

  Da,a tko je vlasnik IGH ? Znamo tko je bio.Taj je prodao IGH. Tko je novi vlasnik ? RH nije.

 • Avatar ninj@
  ninj@:

  IGH leglo kradezeovaca, ponovno se zamracuju milijuni.

 • modovisisajteMaraschino:

  ja više vjerujem kinezima nego hrvatima i hrvatskim nadzornim odborima.... manje će nas kinezi prevariti nego hrvatske građevinske firme koje će poslovati u tom procesu.... onako kako su građevinske firme R.Č. ilegalno iskopavale dravski šljunak i onda ga po duploj ... prikaži još! cijeni prodavale državi za gradnju autocesta... i nikom ništa...