Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Donesena odluka

Radove na Pelješkom mostu nadzirat će Institut IGH

Pelješki most
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
03.04.2018.
u 16:30

Na natječaj za taj posao procijenjene vrijednosti 53,5 milijuna kuna stigle su tri ponude

Radove na izgradnji mosta kopno Pelješac s pristupnim cestama nadzirat će Institut IGH s partnerima – Centrom za organizaciju građenja i Investinženjeringom. Tako su odlučile Hrvatske ceste koje su odabrale ponudu tog konzorcija, vrijednu 49,3 milijuna kuna bez PDV-a.

Na natječaj za taj posao procijenjene vrijednosti 53,5 milijuna kuna, stigle su tri ponude. No ponude tvrtke Lipov Gaj i konzorcija tvrtki Krebs+Kiefer i Geoprojekta su odbijene. Lipov Gaj nije dostavio propisano jamstvo za ozbiljnost ponude dok Krebs+Kiefer i Geoprojekt nisu dokazali tehničku i stručnu sposobnost.

Lipov Gaj je inače ponudio za taj posao 55,6 milijuna kuna, a Krebs+Kiefer i Geoprojekt 52 milijuna kuna. Odbijene tvrtke imaju pravo žalbe Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave. Dok se ne ugovori nadzor, ne mogu ni početi radovi na gradnji Pelješkog mosta.

Pelješki most
1/13

Komentara 6

AE
Aedes2017
17:08 03.04.2018.

Da,a tko je vlasnik IGH ? Znamo tko je bio.Taj je prodao IGH. Tko je novi vlasnik ? RH nije.

DU
Deleted user
18:21 03.04.2018.

IGH leglo kradezeovaca, ponovno se zamracuju milijuni.

MO
modovisisajteMaraschino
16:55 03.04.2018.

ja više vjerujem kinezima nego hrvatima i hrvatskim nadzornim odborima.... manje će nas kinezi prevariti nego hrvatske građevinske firme koje će poslovati u tom procesu.... onako kako su građevinske firme R.Č. ilegalno iskopavale dravski šljunak i onda ga po duploj cijeni prodavale državi za gradnju autocesta... i nikom ništa...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije