Naslovnica Vijesti Hrvatska

Pelješki most se sad konačno može početi graditi

"Odbačene su žalbe na odabir izvođača radova, čime je potvrđen odabir kineske tvrtke s najpovoljnijom ponudom. Vjerujem da će se s njima uskoro potpisati ugovor te da će radovi početi"
26. ožujka 2018. u 15:08 12 komentara 666 prikaza
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić podupro je u ponedjeljak odluku Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) o odbijanju svih žalbi na izbor izvođača radova na izgradnji Pelješkog mosta s pristupnim cestama ističući kako vjeruje da se sad konačno most može početi graditi.

Goran Matešić Kreće gradnja Kinezi će graditi Pelješki most, obje žalbe odbijene

"Odbačene su žalbe na odabir izvođača radova, čime je potvrđen odabir kineske tvrtke s najpovoljnijom ponudom. Vjerujem da će se s njima uskoro potpisati ugovor te da će radovi početi. Sad je sve na Hrvatskim cestama i kineskoj tvrtki kad će potpisati ugovor. To je realno očekivati kroz možda dva tjedna”, rekao je župan Dobroslavić. "Fizički radovi počinju nakon pripreme gradilišta, a ne mogu procijeniti kad će to biti. Rok za izgradnju mosta utvrđen je ugovorom i izvođač se mora držati rokova. Pitanje je njegove organizacije hoćemo li radove početi malo prije ili kasnije”, dodao je Dobroslavić.

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave u ponedjeljak je odbila žalbe austrijske tvrtke Strabaga te zajednice ponuditelja talijanske tvrtke Astaldija i turske IC Ictas Isaat Sanayija na izbor izvođača radova za gradnju Pelješkog mosta s pristupnim cestama, a izabran je kineski konzorcij China Road and Bridge Corporation.

Pelješki most Povezivanje opet zakočeno – nakon žalbe nova žalba Rebekah Knight 'To me slomilo' Godinama čekala da dobije prvu menstruaciju pa se zaprepastila otkrićem liječnika Razbijali po gradu Neredi Razbijali po središtu Zagreba: Specijalci priveli veliku skupinu huligana
Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati
 • propalismoFranjoskroz:

  Jel ovaj župan prespavao godine???Ja se sjećam fešte otvaranja radova, čak mi se u magli čini.....dvaput???

 • Avatar Stimy
  Stimy:

  Ulupat će se milijarde za prometnicu kojom će dnevno proći stotinjak vozila, a za trasu Varaždin - Osijek, gdje dnevno, kroz sela i gradove, prođe i do 25.000 (dvadesetpet tisuća !) vozila, nema ni u planu za narednih sto godina. ... prikaži još! Zanima me koliko će se puta godišnje farbati taj most, jer na Podravskoj magistrali nema ni tunela ni mostova, pa nije interesantna.

 • Avatar sf49
  sf49:

  Još samo da Bakir dozvoli.