Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Župan Dobroslavić:

Pelješki most se sad konačno može početi graditi

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
26.03.2018.
u 15:08

"Odbačene su žalbe na odabir izvođača radova, čime je potvrđen odabir kineske tvrtke s najpovoljnijom ponudom. Vjerujem da će se s njima uskoro potpisati ugovor te da će radovi početi"

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić podupro je u ponedjeljak odluku Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) o odbijanju svih žalbi na izbor izvođača radova na izgradnji Pelješkog mosta s pristupnim cestama ističući kako vjeruje da se sad konačno most može početi graditi.

"Odbačene su žalbe na odabir izvođača radova, čime je potvrđen odabir kineske tvrtke s najpovoljnijom ponudom. Vjerujem da će se s njima uskoro potpisati ugovor te da će radovi početi. Sad je sve na Hrvatskim cestama i kineskoj tvrtki kad će potpisati ugovor. To je realno očekivati kroz možda dva tjedna”, rekao je župan Dobroslavić. "Fizički radovi počinju nakon pripreme gradilišta, a ne mogu procijeniti kad će to biti. Rok za izgradnju mosta utvrđen je ugovorom i izvođač se mora držati rokova. Pitanje je njegove organizacije hoćemo li radove početi malo prije ili kasnije”, dodao je Dobroslavić.

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave u ponedjeljak je odbila žalbe austrijske tvrtke Strabaga te zajednice ponuditelja talijanske tvrtke Astaldija i turske IC Ictas Isaat Sanayija na izbor izvođača radova za gradnju Pelješkog mosta s pristupnim cestama, a izabran je kineski konzorcij China Road and Bridge Corporation.

Komentara 12

PR
propalismoFranjoskroz
16:10 26.03.2018.

Jel ovaj župan prespavao godine???Ja se sjećam fešte otvaranja radova, čak mi se u magli čini.....dvaput???

DU
Deleted user
16:06 26.03.2018.

Gospodine dobroslavicu morati ce dozivjeti biblijsku dob od nekih 400 godina da bi ugledali gotov peljeski most....u svijetu misle da je peljeski most dugacak 20 km koliko ga dugo gradite...

Avatar sf49
sf49
17:43 26.03.2018.

Još samo da Bakir dozvoli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije